Adrijana Cvrtila je progovorila za 24sata i prijavila USKOK-u političko uhljebljivanje. Izvid traju, a ona je maknuta. Dvoje članova Skupštine nije imalo covid potvrde, ali ih je gradonačelnik pustio u gradsku upravu.

Foto : hr-vjesnik

Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije je i službeno razriješena dužnosti direktorica kutinske Eko Moslavine Adrijana Cvrtila.

Cvrtila je javno progovorila za 24sata o uhljebljivanju po političkom nalogu u tvrtki u kojoj je vodila, sve je prijavila USKOK-u koji je pokrenuo izvide, ali je ona svoju funkciju izgubila. Za političko uhljebljivanje koje je nanijelo štetu veću od dva milijuna kuna je prijavila gradonačelnika Zlatka Babića koji je nakon afere izašao iz HDZ-a i predsjednika gradskog vijeća Davora Kljakića koji je zbog toga izbačen iz HSLS-a.

Smjena nije prošla bez nevjerojatnih apsurda. Skupština Eko Moslavine u kojoj su predstavnici suvlasnika Kutine, Popovače, Velike Ludine i tvrtke Ventus se nije održala u prostorijama tvrtke. 

Zašto je zviždačica iz Kutine smijenjena? Objašnjenje je čudno: ‘Zapošljavala je ljude o kojima mi pojma nemamo’

I to zato što dvoje članova skupštine nisu imali covid potvrde. Nisu mogli ući, a gradonačelnik Kutine Zlatko Babić nije htio ni da pri odluci budu prisutni novinari.

Foto : hr-vjesnik

Pa je Skupština održana u gradskoj upravi Kutine iako je i to javna institucija u koju nitko ne bi trebao ući bez covid potvrde. I tamo je izglasano razrješenje.

Nije mi žao što sam prijavila USKOK-u i izašla u javnost sa svim nepravilnostima, ali smatram da su prijavitelji premalo zaštićeni i redovno ih se ostavlja na vjetrometini. One koje sam prijavila su još uvijek na funkcijama, odlučuju o mojoj sudbini i egzistenciji. Iako sam zaposlenik Eko Moslavine od 2008. godine i imam pravo ostati raditi u tvrtki, bojim se da ide prema tome da mi daju otkaz i da završim na ulici. Ako i ostanem, mogu očekivati mobbing – kaže Cvrtila.

Foto: hr-vjesnik

Unatoč brojnim snimkama koje je Cvrtila prikupila i koje smo objavili, a koje svjedoče da se trebaju zapošljavati članovi HDZ-a i HSLS-a, pa čak i ako nemaju što raditi, i Kljakić i Babić su ostali na funkcijama. Objavili smo i dokaze, snimke i prepiske koje jasno sugeriraju da su zapošljavanjem i podizanjem plaće kupljeni i neki gradski vijećnici. 

Kako su ostali u pozicijama moći, svi su u strahu. Neki zaposlenici mi priđu na ulici i čestitaju, ali kažu da mi ne smiju ništa ni lajkati na Facebooku jer se boje posljedica. Trebamo mijenjati takav sustav u kojem politika sve koordinira tako da odgovara njihovim miljenicima dok oni koji prijave nepravilnosti ostaju prepušteni sami sebi  -zaključuje Cvrtila. 

Autor: redakcija hr-vjesnik