Izvor slike: Cropix

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Tako da je do sada  na području Šibensko-kninske županije ukupno 81 osoba zaražena koronavirusom. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC-u Split. Od počeka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje je 467 osoba, od čega je 310 kontakt s oboljelim od covida-19, a u samoizolaciji je ukupno 383 osobe. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Prema mišljenju epidemiologa, trenutna situacija u Murteru ocjenjuje se kao dobra. Od početka epidemiološke obrade u Murteru imali smo 28 oboljelih osoba, 162 osobe pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju 14 dana, od kojih je trenutno 12 aktivnih. Od zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je 9 dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano.

Dana 15. i 16. travnja 2020. testiralo se još dvije skupine ljudi u Murteru, kako bi epidemiolozi provjerili ima li nekontroliranog širenja bolesti u općoj populaciji. Po pristiglim nalazima danas, 18. travnja 2020., a koji su svi negativni, epidemiolozi su zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betina. Karantenske mjere za naselja Murter i Betina koje su na snazi od 25. ožujka 2020. godine ukidaju se s današnjim danom.

“Zdravstvene preporuke i dalje su na snazi. Potrebno je i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Zato ponovo apeliramo na sve građane, ostanite u svojim kućama, održavajte higijenu i poštujte fizičku distancu”, poručili su iz Stožera.

Autor: Redakcijski tekst