Izvor slike: ePodravina.hr (screenshot)

Saborski zastupnici kluba Mosta Nino Raspudić, Nikola Grmoja i Zvonimir Troskot, stigli su danas u Koprivnicu gdje ih je ugostio Marijan Šiško, nezavisni koprivnički vijećnik, a teme njihovog izlaganja bile su Piškornica i Podravka.

Kako prenosi portal ePodravina, prvi se obratio novinarima Nino Raspudić koji je rekao da se oni trenutno nalaze na nekoj udaljenosti od četiri kilometra od Piškornice gdje se nalazi 808 tisuća tona smeća iz četiri županije te oni traže da se zabrani dovoz smeća iz ostalih županija, a da Piškornica ostane u funkciji Koprivničko-križevačke županije.

Nakon Raspudića, pred medije je stao Mostovac Zvonimir Troskot, ujedno i njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

– Ne postoji tržišna ekonomija u svijetu u kojoj umirovljenici imaju 52 posto vlasničkog udjela preko mirovinskih fondova, a da imaju manja upravljačka prava te da Vlada, odnosno politika, koja ima manje udjela, može odlučivati tko će biti predsjednik. Svi gospodarstvenici svijeta gledaju kako se bira uprava u određenim poduzećima. Ostali smo neugodno iznenađeni jer smo očekivali da će biti raspisan jedan javni natječaj u kojem će biti odabran najbolji stručnjak. Jedan od kriterija trebao bi biti poznavanje regionalnih prilika, regionalnih potencijala kako bi mogla voditi ovakvu kompaniju.
Nitko nije pitao zaposlenike Podravke što žele, to su ljudi koji rade tri smjene dnevno na minimalcu, nitko ne mari za njih, pa čak ni sindikati koji više štite upravu, nego što bi trebali štiti zaposlenike – kazao je Troskot.

Slijedio je Nikola Grmoja, Mostovac i predsjednik Nacionalog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije. – Imamo situaciju da vladajući lome Povjerenstvo za suzbijanje interesa, da mu nastoje smanjiti ovlasti. To pokazuje da postoji određena sprega politike i našeg pravosuđa. Ja ću se kao predsjednik Nacionalnog vijeća baviti ovim pitanjem gdje se Povjerenstvo za suzbijanje interesa nastoji učiniti nevažnim u hrvatskoj javnosti – poručio je Grmoja. Gospođa Dalić možda ima reference u financijskom sektoru, ali sigurno nema u ovako posebnoj industriji kao što je prehrambena, a onda iza sebe ima sve ove repove koje vuče iz afere Hotmail, afere Borg.

Podsjetimo, Most se zadnji puta pojavio u Koprivnici u lipnju prošle godine kada je Raspudić skupljao simpatije podravaca i prigoraca da mu daju podršku u pohodu na saborsku fotelju. Zanimljivo, bliže se lokalni izbori pa su članovi Mosta opet došli u Koprivnicu kako bi popunili kalendar političkih aktivnosti iskoristivši neiscrpnu temu Piškornice i aktualnu političku temu imenovanja nove predsjednice Uprave Podravske.

Nakon što prođu lokalni izbori, Most će doći u posjet Podravini tek za 4 godine, točnije u svibnju 2024. kad će biti redovni izbori za EU parlament.

AUTOR: HR-vjesnik