Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnička stranica SDP-ova Peđe Grbina najposjećenija je osobna zastupnička stranica u novom saborskom sazivu, a kod ‘klupskih’ to je stranica Kluba Domovinskog pokreta, pokazuje u srijedu objavljena saborska statistika.

Od 22. srpnja, kada je lani konstituiran novi, 10. saziv Hrvatskog sabora, Grbinovu je stranicu posjetilo, odnosno ‘kliknulo’ 3022 posjetitelja.

Više od tisuću posjeta zabilježilo je još 13 zastupničkih stranica: SDP-ovih Mirele Ahmetović i Sabine Glasovac, Sandre Benčić (Možemo!), Borisa Miloševića (SDSS), Mire Bulja (Most), nezavisne Karoline Vidović Krišto.

Među zastupnicima s više od tisuću posjeta svojim stranicama su i Branko Bačić (HDZ), Nikola Grmoja (Most), Stephen Nikola Bartulica (DP), Hrvoje Zekanović (Suverenisti), Krešimir Ačkar (HDZ), Miroslav Škoro (DP) i Dragana Jeckov (SDSS).

Osobne stranice zastupnika sadrže podatke o datumu njihova rođenja, školovanju, kontaktu, stranačkoj pripadnosti, početku obnašanja mandata, članstvu u saborskim odborima, listama i jedinicama u kojima su izabrani.

Na popisu najposjećenijih stranica unatrag nekoliko godina izmijenila su se različita zastupnička imena, a zajedničko većini je da su bivši zastupnici. Naime, na popisu najposjećenijih bile su stranice HDZ-ovih Gorana Marića, Steve Culeja i Milijana Brkića, Gorana Aleksića (Snaga), Branimira Bunjca (Živi zid) itd.

Stranica Kluba Demokratskog pokreta posjećena je 4208 puta, stranica Kluba HDZ-a 3572 puta, Kluba SDP-a 3484 itd.

Najposjećeniji je bio dan konstituiranja 10. saziva Sabora lani 22. srpnja, kada su se o zastupničkom radu građani informirali putem 62.807 stranica.

AUTOR: Prigorski.hr