ZADARSKA policija je državnom odvjetništvu u Zadru podnijela kaznene prijave protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog ubojstva u pokušaju i protiv 23-godišnjeg državljanina BiH zbog sudjelovanja u tučnjavi u kojoj je 18-godišnjak teško ozlijeđen, a maloljetnik lakše.

Obojica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u petak iz Policijske uprave zadarske.

Kako se navodi, službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim i 23-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, osumnjičenim za kaznena djela protiv života i tijela.

Naime, 23-godišnjeg hrvatskog državljanina se sumnjiči da je u četvrtak, 19. kolovoza, oko 00:40 u Viru, na Šetnici Jadro, staklenom bocom udario u glavu 18-godišnjaka, a potom mu razbijenom bocom nanio više ozljeda na vratu i glavi.

Istragom je utvrđeno da je navedenom sukobu prethodio fizički napad 23-godišnjeg državljanina BiH na 18-godišnjaka i maloljetnika koji je bio s njim društvu, pri čemu im je zadao više udaraca u glavu.

Nakon što je 18-godišnjak zadobio udarac bocom u glavu, obojica 23-godišnjaka nastavila su s fizičkim napadom nad njim i maloljetnikom, navela je PU zadarska.

Bili su pijani

Zbog zadobivenih ozljeda i pružanja liječničke pomoći 18-godišnjak i maloljetnik su prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje su 18-godišnjaku utvrđene teške tjelesne ozljede, dok je maloljetnik lakše ozlijeđen.

Obojica 23-godišnjaka su ubrzo u blizini mjesta događaja uhićena. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističku istragu, kojom prilikom im je očitana koncentracija alkohola od 1.22 i 1.33 g/kg.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina je podnesena kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, dok je protiv 23-godišnjeg državljanina BiH podnesena kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi.

Obojica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, stoji u priopćenju.

Autor: hr-vjesnik