Mladić koji se ubio jer su ga ismijavali je prije toga prijavio snimku policiji

Mladen Dulić , mladić iz Laktaša koji si je oduzeo život u petak, nakon što je na društvenim mrežama objavljena snimka na kojoj ga ismijavaju dok traži posao na benzinskoj, prijavio je tu snimku policiji, nakon čega je počinio samoubojstvo.

“Preminuli Mladen D. pristupio je 28. listopada 2022. u Policijsku stanicu Laktaši te je upoznao ovlaštena službena tijela Policijske stanice Laktaši o objavljenoj spornoj snimci, nakon čega je istog dana počinio samoubojstvo”, potvrđeno je za portal Mondo u Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci.

Mladićevi poznanici i prijatelji su za medije u BiH rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje.

Uhićene su dvije osobe

Dvije osobe, čiji su inicijali V.T. i D.K., iz Laktaša uhićene su zbog sumnje da su počinile kazneno djelo neovlaštenog snimanja. Tužitelj je zatražio da se nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka protiv ovih osoba dostavi izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. 

Oba radnika benzinske tereti se za neovlašteno snimanje, a jedan od njih je na snimci i ismijava Mladena dok ispunjava prijavu za posao. Za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna do godinu dana zatvora ili novčana kazna.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])

Autor : redakcija hr-vjesnik