Izvor slike: N1

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro komentirao je optužbe da je plagirao svoj slogan “Grad za sve nas”. Škoro je za N1 rekao da u njegovom programu nema plagiranih dijelova, ali da su ga optužili da je ukrao slogan.

“Nije loše spomenuti, kad sam vidio to, kako ne znam njemački i talijanski, pa sam grad za sve nas preveo i na njemački i na talijanski i našao sam knjigu iz 2008. koja se zove Stadt für alle, iz sociologije knjigu Citta’ per tutti. Naši guglaju nešto u Srbiji, a ne vide da su svi slogani na neki način korišteni. Mi smatramo da je ‘Grad za sve nas’ dobra poruka”, rekao je Škoro.

Izvor slike: Index.hr (screenshot)

“Nisam ukrao nikome ništa, čak sam i svoj doktorat provukao kroz nekoliko programa. Ja znam citirati, bavim se autorskim pravom i odgovorno tvrdim da je to jedna talentirana glupost za obmanu javnosti”, rekao je Škoro.

Kazao je i da je u ovoj kampanji “gomila spinova i glume”.

Odgovarajući na optužbe iz HDZ-a o kućicama na Adventu u Zagrebu Škoro je rekao da su oni imali svoju priliku u protekle četiri godine.

“Tu su pokazali stil i način vladanja, pokazali su koliko žele i što mogu napraviti”, rekao je Škoro.

Na pitanje je li ga strah da će izgubiti izbore, rekao je:

“HDZ je izgubio sedam izbora u Zagrebu pa su živi. Ako ne uspijemo sad, uspjet ćemo sljedeći put.”

Kritizirao je i obnovu, koja još nije započela, a za zakon je rekao da je loš i neprovediv. Ipak, kaže kako bi s HDZ-om razgovarao o koaliciji.

“Treba biti u stanju sjesti sa svima. Njima je problem što sam ja neucjenjiv, ne trgujem i kad nešto obećam, ja to i napravim, a u poziciji sam da mogu otići kad god poželim”, rekao je Škoro.

AUTOR: Index.hr