Izvor slike: Večernji list (screenshot)

Bivša televizijska urednica i voditeljica i bivša savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Mirjana Hrga na društvenim mrežama komentira aktualnu društveno-političku situaciju i dijeli i svoja osobna iskustva. Povukla se iz novinarstva, a zadnjih šest mjeseci živi na Lošinju gdje sa suprugom vodi konobu.

U posljednjoj objavi na Facebooku piše o tome kako promatra hoste koji dođu u konobu.

“Prije sam promatrala sugovornike pred kamerom. Sad proučavam ljude u konobi. Različito je. Ovi prvi su me se u startu bojali, pa je i pozicija bila drugačija. Sada je živa rapsodija. Ne znaju tko sam. Gledam ih kako ulaze, sjedaju, komuniciraju, naručuju. Voljela bih to snimati”.

Kaže da je doznala puno o vrstama ljudi i da je dvije stvari prilično sigurno raščistila.

“Vrlo su ugodni realizirani ljudi, koji su imali priliku vidjeti više od vlastitog sela. Uživaju i čine ugodu ljudima oko sebe. Prepoznaju i cijene svaki napor. Ne pokušavaju se ni na koji način istaknuti. Blagi su. Gospoda. Oduševljavaju me i gejevi. Pristojni, vječito raspoloženi, komunikativni, dragi. Divni su i mladi ljudi, pristalice mirnih mjesta. Čini mi se kao da na njihovoj decentnosti svijet ostaje. Ako opstane”, napisala je Hrga.

“Mogla bih knjigu napisati iz konobe o tome kako se svijet, poredak i uvriježena mišljenja ruše”.

Objava je prikupila preko stotinu lajkova, a jednom pratitelju se svidjela ideja o tome da Mirjana napiše knjigu pa ju je ohrabrio u komentarima.

“Hoću. Moj život – od rata do mira. Moram samo izmijeniti likove”, odgovorila je Hrga.

AUTOR: Dnevno.hr