Izvor slike: Index.hr

MINISTAR obrane Damir Krstičević, koji je u imovinskoj kartici svjesno prepolovio vrijednost kuće znajući da ju je platio dvostruko više te da je u nju još dodatno ulagao, ponovno je pokušao objasniti aferu. 

Krstičević je i inače poznat po svom osebujnom načinu komunikacije, ali ovaj put je možda uspio nadmašiti sam sebe. 

Osim što se dobrano namučio da objasni što je napravio s imovinskom karticom, Krstičević je to napravio tako da ga je HRT titlao prevodeći njegove riječi i rečenične konstrukcije na standardni hrvatski jezik. 

Nakon što pročitate transkript Krstičevićeve izjave, bit će vam savršeno jasno i zašto. 

“Znam kako je izgledala ta unutarkuća i to sve skupa, ja sam to procijenija”

“Što se tiče kuće u Žaboriću… Kad sam popunjava karticu aa.. Piše tip nekretnine. Ja kažem vikendica. Vidimo sada posjedovni list, da je kuća s okućnicom. Kad je pisalo površina, ja napišem 120 stambene površine. 

Vidimo sad nisam prijavija tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola… Istina. Što se tiče kupnje kuće, kupljena dvi tisuće četvrte godine. Aa… 

Inače kuća sagrađena osamdeset i druge godine, znaju se ljudi od kojih sam kupija. Kupoprodajni ugovor 160 tisuća eura. Ovjeren kod bilježnika, predat. Plaćen porez državi za tu kuću sa okućnicom, trista dva kvadrata. 

Kad sam upisiva poreznu, odnosno kad sam upisiva imovinsku karticu u tom trenutku nakon dvanaest godina znam kako je izgledala ta unutarkuća i to sve skupa, ja sam to procijenija, nisam tada se veza na ovaj dio kupoprodajnog ugovora… 

Jel piše opet u imovinskoj kartici približna procijenjena vrijednost… I ja sam stavija osamdeset i tri tisuće eura”, rekao je, doslovno, ministar obrane Damir Krstičević.