Zagreb, 12.09.2019. - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na fotografiji ministrica Blaženka Divjak dolazi na sjednicu. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Izvor slike: Direktno.hr

Iz Ministarstva obrazovanja poslana je uputa osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, piše N1.

“Sukladno preporuci Ministarstva zdravstva, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo Vas da otkažete sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana”, navodi se u uputi iz ministarstva.

“Skrećemo Vam pažnju na stranice Ministarstva zdravstva na kojima možete pronaći informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije koje Vas molimo da prenesete učenicima”, dodaju.
Također, zamolili su nadležne u školama da u Ministarstvo pošalju podatke o planiranim putovanjima učenika u Italiju do kraja lipnja na mail adresu [email protected].

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s ostalim nadležnim Ministarstvima prati situaciju i na vrijeme ćemo Vas obavještavati o eventualnim novim preporukama”, tvrde iz ministarstva u uputi.