Foto : hr-vjesnik

Mirela Ahmetović saborska zastupnica kluba SDP-a tijekom gostovanja na HRT-u u emisiji Otvoreno :

“Ono što je definitivno broj jedan koji je obilježio ovu godinu je nepostojanje obnove nakon razornog potresa. Mi smo prije godinu dana imali identične probleme. Identičan broj obnovljenih kuća. Dakle, nula!”, poručila je Mirela Ahmetović (SDP).

“Skandalozno je da se u emisiji u kojoj se govori o političkim događajima koji su obilježili godinu na izmaku, u uvodnom prilogu prešućuje činjenica kako je HDZ presuđen za koruptivna djela kao prva stranka u povijesti Hrvatske i kako su europske pravosudne institucije uhitile članicu predsjedništva HDZ-a Gabrijelu Žalac. Ali se “semantičkom pogreškom” pokušava opravdati izrečena notorna laž kako se “raskolila stranka” SDP.

Ovu godinu obilježila je katastrofalna obnova, ljudi se smrzavaju i umiru u kontejnerima, a ministar Horvat kao papagaj ponavlja kako obnova samo što nije krenula. Godinu dana od potresa, država nije obnovila niti jednu kuću, od obnove nema ni “O”. To je realnost u kojoj živimo i to je pokazatelj kolosalne nesposobnosti Plenkovićeve Vlade.”

Autor : M.M.