Predsjednik Zoran Milanović došao je povodom Dana Grada Makarske na sjednicu tamošnjeg Gradskog vijeća. Za medije nije bio raspoložen, ali je održao kratki govor i poručio kako ne trebaju biti nezadovoljni svojim prostornim planiranjem. Rekao je da za utjehu treba pogledati samo talijansku ili španjolsku obalu i vidjeti kako zapravo pohlepa izgleda. 

Foto: hr-vjesnik

Kazao je kako se sada u Makarskoj živi dobro te da to nije zasluga niti jedne političke stranke, nego predaka današnjih Makarana te je građanima poručio da uzmu novac EU fondova, da budu pohlepni u okviru pravila te da uzmu sve jer ni to sve nije puno.

No, govorio je i o ratu. Kazao je kako je vrijeme obrane, herojstva i branitelja prošlo, prenosi Dalmatinski portal.

“To su ljudi kojima dugujemo neograničenu zahvalnost. Mali broj ljudi, to su tisuće ljudi, možda deseci, ali ne više od toga. Kada je Antun Tus pozvao s radija Zagrepčane početkom listopada 91. godine da se jave na Velesajam radi proboja prema Vukovaru, došlo je 430 ljudi! Dakle, nitko! I to kada su svi slušali radio, jer nije bilo PlayStationa, WhatsApp grupa, i svi su čuli. Strah, taj stalni čovjekov suputnik, prijatelj, limitator, nesigurnost, a na kraju krajeva, bio je i kišan dan. Pa gdje ćeš po kiši ići u rat?” rekao je Milanović koji ni sam nije bio u ratu. 

Autor: M.M.