Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je u Popovači na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada pozdravio opredjeljenje toga grada da se maksimalnim korištenjem bespovratnih sredstava iz EU fondova ostvaruju brojni projekti nužni za gospodarski i demografski oporavak.

Predsjednik Zoran Milanović u razgovoru s gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem

Vaš mali, lijepi i ugodni grad je upravo ono što treba biti. Borite se za svoju pravicu, da se čuje vaše ime, borite se za svoj novčanik, a to radite preko europskih fondova“, rekao je predsjednik Milanović stanovnicima Popovače čestitajući im Dan Grada- blagdan nebeskog zaštitnika sv. Alojzija Gonzage.

Istaknuo je da iz članstva u Europskoj uniji trebamo probati izvući korist za sebe.

Predsjednik RH Zoran Milanović

“Zato je za mene jedini kriterij u svakom gradu, općini i u državi, jesmo li iskoristili zadnji euro koji smo mogli iskoristiti. Ali za svaki koji nismo iskoristili, ja želim vidjeti tko je odgovoran i to ne kao predsjednik države nego kao građanin“, rekao je Milanović istaknuvši da to dugujemo sami sebi jer u protivnom, opet smo u nekakvoj velikoj tvorevini na koju nemamo utjecaja.

Na kraju je čestitao gradonačelniku Josipu Miškoviću (HSP) na “vječnom” mandatu, jer je gradonačelnik već 16 godina.

Predsjednik Zoran Milanović u razgovoru s gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem

Govoreći o ostvarenim i planiranim projektima, Mišković je spomenuo završen dječji vrtić, reciklažno dvorište, novu tržnicu, organizaciju komunalnih servisa, te regionalni vodovod, koji je došao do svakog naselja. Još je preostalo, kako je rekao, dovršiti aglomeraciju, odnosno odvodnju- 54 kilometra kanalizacije, proširenje poslovne zone, te prijemni centar na ulazu u Park prirode Lonjsko polje kod Osekova.