Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je u Puli na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule koja je, povodom Dana oslobođenja i Dana Grada Pule, održana u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula. Tamo se obratio i novinarima.

“Kada bi naši ljudi, političari, Plenković čitali ono što institucije konkretno hrvatskog naroda u BiH pišu, a ne se bavili točkama i zarezima u besplodnim, kilavim briselskim traktatima, onda bi možda nešto shvatili. To je ozbiljna stvar što oni najavljuju. Ne bih htio da to ode u krivom pravcu. Bude li na kraju otišlo u tom pravcu, ja ću ih podržati.

Ja bih radije da se riješi načinom i metodama koje ja predlažem, a to je ovaj slučaj širenja NATO-a, to je hrvatski trenutak istine.

Ili smo nacija ili nismo. Ako nismo, da se, brate, raziđemo, da priznamo da postoje ovi u BiH koji su treća klasa i mi koji za njih uopće ne brinemo. Ili ćemo kroz pritisak kroz NATO, da nas se ne tretira kao krušne mrvice koje vrapci jedu na podu, isposlovati to, istjerati pravdu, da se problem izbornog zakona riješi ukazom visokog međunarodnog predstavnika. Bakir Izetbegović je pod kontrolom Ankare i Istanbula, to je nemoguće. On je arogantan i radi što hoće. Za par dana dolazi u Sarajevo i Mostar predsjednica EK-a Ursula von der Leyen, to je Plenković isposlovao.

Foto :hr-vjesnik

To je valjda pogrebna zabava, žena dolazi donijeti cvijeće na grob. Hoće li doći podržati Hrvate i njihova temeljna prava i ništa više od toga. Ovdje se govori i talijanski u Puli i to je lijepo, tamo pokušavaju zatući Hrvate.

Zašto dolazi Ursula von der Leyen, da podrži jučer raspisane izbore od strane uzurpatora ili da podrži HNS? Kasno je, trebala je biti tu prije mjesec dana, prije godinu dana. Sad se dolazi smijati ljudima u lice, to je Plenkovićev doprinos”, rekao je Milanović, prenosi N1.

Autor :redakcija hr-vjesnik