HRVATSKI biskupi jučer su objavili priopćenje o cijepljenju i mjerama.

Ukratko, biskupi u priopćenju pišu da cijepljenje mora biti dobrovoljno, a testiranje neinvazivno.

“Posljednjih dana stvorilo se ozračje određenih pritisaka na osobe koje su očitovale problem vlastite savjesti. Tematiziranjem gubitka radnih mjesta i socijalnog statusa radi toga što se neki nisu cijepili dodatno je opteretilo i poljuljalo povjerenje i društvenu klimu.

Imajući u vidu kako je temelj društvenog uređenja poštivanje čovjeka i njegova dostojanstva, smatramo potrebnim uzeti u obzir argumente i razloge pojedinaca koji iz opravdanih razloga isključuju mogućnost cijepljenja. U tom kontekstu sve mjere i odluke za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom trebaju biti bez prisile i uvjetovanja, kako ističe naputak Kongregacije, posebice u pogledu prava na rad, usluge i sudjelovanje u društvenom životu.

Foto: hr-vjesnik

Isto tako preporuča se korištenje neinvazivnih metoda i drugih oblika testiranja”, stoji između ostalog.

Milanović se slaže s porukom HBK

Predsjednik Milanović kaže da se slaže s porukom biskupa te da je ona pametna.

“WHO sugerira državama da idu s radikalnim mjerama. Potpuno pogrešno. Ja se ne usudim govoriti o kvaliteti cjepiva. Ovo je ludilo s mjerama, potpuno besmisleno. Svi su taoci onih koji se ne žele cijepiti. Molim? Zašto? Velika većina se cijepila, dio neće pa se polako cijepe. Ovo je van logike, čak i morala”, rekao je.

“Ja sam se cijepio dvaput i dobio booster. Neću reći da podržavam ove prosvjede, ispast će da huškam na vladu. Ali nisu nasilni, prijeteći, nemaju mračne poruke kao onaj u Savskoj, koji je Plenković posjećivao. Logično je očekivati da ljudi izraze drugačije mišljenje. Mene to smeta, a ne prolazim ono što prolazi obična osoba jer sam štićena osoba. Ali da sam građanin X, smetalo bi me to stalno ‘Cijepi se’. Stav HBK je stav švedskih protestanata, pametnih kršćana. Ima i glupih, ovi su pametni. Nikakve restrikcije, živi i pusti druge da žive”, rekao je.

PODRŽITE HR-Vjesnik

HR-Vjesnik ne naplaćuje svoj sadržaj jer želimo da pristup neovisnom novinarstvu imaju svi: i oni s novcem, i oni bez novca. Zamislite da informiranje javnosti prepustimo onima koji novinarstvo doživljavaju kao trbuhozborstvo vladajućih, bogatih i moćnih? Ne hvala, takvu Hrvatsku ne želimo. Podržite HR-Vjesnik ako možete, i ako mislite da ono što radimo vrijedi. Ako ne, onda ništa.

Želite li podržati HR-VJESNIK, možete to učiniti karticom ili kripto valutama.