Izvor slike: Klix.ba

Predsjednik Zoran Milanović danas boravi u Požegi te je komentirao prijedlog svoje kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda i još jednom rekao da je kandidatkinja Zlata Đurđević dobra.

“Moja kandidatkinja je prof. Đurđević, odbijte je, I dare you!”

“Radi se o kvalitetnoj osobi. Pravo sabora i sva moja ovlast koja se nekome ne sviđa, ukinite ju. Javni poziv nije transparentan, stotine hrvatskih pravnika su se valjda prepale i ne žele sudjelovati u travestiji, nositi perike, odjela, grudnjake, šminkati se. Moj kandidat je prof. Đurđević, odbijte je, I dare you”, što u prijevodu znači “Izazivam te”, poručuje Milanović.

“Ustavni sud je već političko tijelo i pakirati ga političarima je loše, Ustavni sud nije dio sudstva, ovako postaje stranačka falanga. Želim promjene, ljudi ih ne žele, žele betonirati postojeće stanje koje treba mijenjati. Zlata Đurđević nije nikakav revolucionar”, rekao je Milanović.

“Grow up, respect the law.”

Premijer Andrej Plenković danas je pak u posjetu Bruxellesu. Nakon sastanka s izvršnim potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom dao je izjavu medijima.

Između ostalog, komentirao je nabavu cjepiva od Rusije.

“Mi smo u procesu da tražimo od ruske strane informacije o cjepivu. Sputnik traži dozvolu od EU, a kada dođe dozvola, može doći i na naše tržite. Mi ćemo puštati na naše tržište samo ono što je odobreno, zato postoje EMA i HALMED”, rekao je Plenković. 

Upitan je da komentira i prijetnje Hrvatima u Subotici.

“Ovo nije prvi put da se prijeti Hrvatima u Vojvodini. Reagiralo je Ministarstvo, a reagirali smo i ranije. U kontaktu smo s hrvatskim predstavnicima u Srbiji i očekujemo da će srpske vlasti reagirati”, rekao je.

Na kraju su ga novinari pitali kako komentira današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića. Samo kratku mu je poručio:

“Grow up, respect the law”, što u prijevodu znači “Odrasti, poštuj zakon”.

AUTOR: HR-vjesnik