‘Neka se ne izvlače olako optužbe o inozemnom financiranju. To su nepristojne neistine, proglašavaju ih izdajnicima‘, rekao je

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je u subotu u Varaždinu kako se u kampanji za drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu neke ljude “pokušava prokazati kao izdajnike Hrvatske,” istaknuvši kako nisu “oni zbrisali iz Hrvatske ’91. godine”.

Milanović je u Varaždinu, gdje je nazočio promociji autohtonih i tradicionalnih proizvoda Varaždinske županije, ponovno ustvrdio da su izbori u Zagrebu gotovi, odnosno da će Tomislav Tomašević biti gradonačelnik, te poručio da se “ne izvlače olako optužbe o nekakvom inozemnom financiranju”.

Novinare je, osim njegovih izjava o proizvodima, zanimalo i Milanovićevo mišljenje o tome tko je od dvojice kandidata, Tomislava Tomaševića a i Miroslava Škore, bolje rješenje za upravljanje gradom Zagrebom.

Milanović je odgovorio da je već ranije upozorio da se ne izvlače olako optužbe o inozemnom financiranju jer su, kako kaže, nepristojne i neistinite.

“Ne treba se igrati optužbama da su agenti Kominterne, Carigrada, Džingis-kana, Moskve, Beograda, Sorosa, da iza njih stoje štiftunzi”, rekao je te poručio: “Oprezno s takvim kvalifikacijama. Puno toga je dopušteno, ali se tu u principu neke ljude pokušava prokazati kao izdajnike Hrvatske, kao strane plaćenike nekakvih milijardera, Židova. Sve su to prljave poruke koje se nalaze malo ispod površine, a ja ih sve čitam i kužim”, rekao je Milanović.

“To su naši ljudi, a netko će dobiti izbore”, dodao je te ponovio da su izbori gotovi.

Autor: hr-vjesnik