Izvor slike: Faktograf

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer je posjetio tvornicu oružja HS Produkt u Karlovcu, gdje je obišao proizvodne pogone tvrtke. Milanović je pohvalio ovu tvornicu, kazavši kako su “vlasnici i menadžeri ove tvornice razmišljali ‘izvan kutije”, prenosi N1.

Iz Karlovca je komentirao i aferu s vjetroelektranama te uhićenje Josipe Rimac.

“Uhićena je osoba koja je za mene govorila, ne tako davnih dana, da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod. Nakon toga smo platili par milijuna kuna za spomenik na kolodvoru u Kninu, financirali smo to. Onda je dovela bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru… Nevjerojatno mi je da državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće”, rekao je Milanović.

“Tko je to? Ja zaista ne znam tko je on, to nije podcjenjivački”, pitao je u čudu Milanović kada su ga novinari pitali da komentira izjave bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotića. Čikotić je, naime, izjavio da je cijeli proces kontaminiran još u doba Vlade Zorana Milanovića.

“Je li ministar rekao da je Dobrović zaustavio taj postupak vezano za tu firmu i da je tražio procjenu, pa je onda prestao biti ministar? U jednom trenutku ta priča je zaustavljena u Vladi ministra Oreškovića, da bi onda se sve pokrenulo za vrijeme ove Vlade. To se sve može istražiti… To je sve suluda priča jednog kruga ljudi”, kazao je Milanović.

Milanović je ponovo pozvao građane da izađu na izbore. “Glasajte! Ja ću za dva mjeseca morat stati pred te ljude i nekome dati premiju da formira Vladu. Ja moram biti izvan toga”, kazao je komentirajući svoju prijašnju izjavu da nije siguran hoće li izaći na izbore.

“Nakon izbora vidjet ćete jesam li glasao”, dodao je.

AUTOR: Dnevno.hr