Predsjednik Zoran Milanović sudjelovat će sutra na svečanom ispraćaju 36. hrvatskog kontingenta u NATO-ovu operaciju KFOR u Republiku Kosovo.

Foto: hr-vjesnik

Iz Ureda predsjednika poručili su da na ovom događaju nije predviđeno sudjelovanje medija te da će javnost informirati službenim priopćenjem.

Pantovčak: Neće se ovo koristiti u dnevnopolitičke interese

Iz Ureda predsjednika poručili su da se ovaj događaj neće iskorištavati za “bilo čije dnevnopolitičke interese”.

“Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH-a odlučio je tako, imajući u vidu dosadašnja iskustva te nakon brojnih razgovora s časnicima i vojnicima. Najavljeni događaj organiziran je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO-ovu misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku OSRH-a, vojnim zapovjednicima i ministru obrane, pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese”, poručili su iz Ureda predsjednika.

MORH: Mediji su uvijek bili pozivani na takve događaje

Na događaju će sudjelovati i ministar obrane Mario Banožić. Iz MORH-a su pozvali medije da poprate ovu svečanost.

U MORH-u poručuju da su mediji uvijek bili pozivani na takve događaje, a posljednji primjer je svečani ispraćaj 5. hrvatskog kontingenta u NATO-ovu operaciju potpore miru “Sea Guardian” u Sredozemlju. To je bilo 31. kolovoza, a ispraćaju su, uz medije, prisustvovali i predsjednik Milanović i ministar Banožić i načelnik Glavnog stožera OS Hranj.

Autor: M.M.