Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Zoran Milanović kad je bio hrvatski premijer bio je nezainteresiran za nogomet, iako su u njegovo vrijeme pokrenuti neki od krucijalnih procesa u hrvatskom nogometu posljednjeg desetljeća, poput uhićenja Zdravka Mamića i kartela ili svastike na Poljudu.

Milanović nije poentirao na mnogobrojnim aferama niti je komentirao događaje, tek nekoliko puta. Na utakmici reprezentacije pojavio se samo jedanput kao službena osoba. Bilo je to u derbiju protiv Srbije na Maksimiru u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. godine. Milanović kao premijer također je u vrijeme mandata napisao jedno pismo Michelu Platiniju i tražio da pomiluje reprezentaciju u kazni zbog svastike ugravirane u travnjak na Poljudu preko koje se igrala utakmica Hrvatske i Italije za Euro 2016. godine.

Četiri godine kasnije, Milanović je predsjednik RH koji svoje čudne izlete proteklih dana nadopunjava večerašnjim ukazanjem u Maksimiru. Na mjesto koje je godinama vješto izbjegavao dok je o hrvatskom nogometu pričao s vidnim gađenjem, ali ne kako da su to neka njegova posla, predsjednik Milanović je jučer došao kao predsjednik Republike i smjestio se u ložu betonskog stadiona i stadiona korupcije kojem se čudi Europa. 

Milanović se smjestio u maksimirskoj loži, ispod Marijana Kustića, šefa HNS-a i Roberta Markulina, člana IO-a koji je u reprezentaciju pozvao Zlatka Dalića. Na potrebnoj distanci od Milanovića stajao je Tomislav Svetina.

Na utakmici je inače bilo oko sedam tisuća gledatelja, što je maksimalan kapacitet Maksimira dopušten zbog korona mjera, a Hrvatska je poražena 2:1 od Francuza. 

Strijelci za Francusku bili su Antoine Griezmann i Kylian Mbappe, dok je za Hrvatsku pogodio Nikola Vlašić.

Izabranici Zlatka Dalića odigrali su dobru utakmicu, ali opet nedovoljno dobru za pobijediti aktualnog svjetskog prvaka.

AUTOR: Index.hr