Izvor slike: Faktograf

Predsjednik države osvrnuo se na pokušaj Vlade da organizira reotkup Ine te današnji sastanak Savjeta za Inu s konzultantskom tvrtkom Lazard

Predsjednik države Zoran Milanović tijekom današnjeg posjeta Humu na Sutli komentirao je današnji sastanak Savjeta za Inu s konzultantskom tvrtkom Lazard. Za N1 je poručio je da mu reotkup Ine djeluje na tragu one “da bi bilo dobro”.

“Čekam da vidim nešto konkretno. Prvo je Ina praktički predana stranim vlasnicima. Prvih 25 posto jedna priča, ono iz 2007.-2008. druga priča… To je bilo neodgovorno ponašanje tadašnje vlasti. Nakon toga se može samo kontrolirati šteta, nema više instrumenata upravljanja, ne donosiš strateške odluke u važnoj industriji. I onda Vlada dođe prije tri i pol godine i kaže da će otkupiti Inu, ali ništa se nije dogodilo”, tvrdi Milanović.

Ponovio je kako je znakovito da se sastanak s konzultantima održava u predizborno vrijeme i dodao da ga u cijeloj priči nešto drugo zanima.

“Koliko je tim zadnjim konzultantima dosad isplaćeno? To me zanima jer to je bačen novac. Taj ugovor je težak devet milijuna eura. U redu, neki se poslovi bez konzultanata ne mogu raditi, ali vidim da se policija bavi slučajevima provjere raznih studija od po 10.000 eura i prijavljuje se za takve situacije jer su ocijenjene kao nepotrebne. Ovdje se radi o milijunima eura, zanima me jesu li to potrebni troškovi. Da se išta dogodilo mogao bih komentirati, ali ovako dva tjedna prije izbora neukusno je govoriti o tome”, poručio je Milanović.

Dodao je da ga iz ruske naftne kompanije Rosneft nitko nije kontaktirao.

“Znam jednog čovjeka u Rosneftu, to je najveća naftna kompanija, državna je, na čelu je prijatelj predsjednika Putina. Nisu me kontaktirali i ne znam zašto bi. Dovodilo me se u vezu s ljudima s kojima nisam imao veze ni dok sam bio u izvršnoj vlasti. Koliko znam, Rosfnetu nije ni na kraj pameti kupiti Inu, kao nijednoj drugoj velikoj kompaniji”, zaključio je predsjednik.

AUTOR: Net.hr