Predsjednik RH Zoran Milanović u četvrtak je poželio sretan Božić svim sugrađankama i sugrađanima, pravoslavnim vjernicima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, a odgovorne je pozvao da pokažu više razumijevanja za ljude, pogotovo na Baniji, gdje je nužna pomoć državne vlasti.

Foto : hr-vjesnik

“Blagdan Božića uvijek je poziv na bliskost s bližnjima i obiteljsko okupljanje, pa je moja iskrena želja da ga provedete u miru i veselju sa svojim najmilijima.

Božić je i prilika da pokažemo međusobno razumijevanje i toleranciju, pogotovo u ovako teškom vremenu za brojne naše građanke i građane koji su pogođeni posljedicama potresa.

Svima njima koji božićne blagdane i ove godine ne mogu proslaviti u svojim domovima, sa svojim obiteljima, moramo iskazati solidarnost i ljudsku dobrotu kao najvažniju poruku Božića”, napisao je Milanović u čestitki.

I ovom prilikom, istaknuo je, pozivam odgovorne da pokažu više razumijevanja za ljude, pogotovo na Baniji, kojima je nužna pomoć državne vlasti.

“U nadi da ćemo nastaviti graditi tolerantno hrvatsko društvo u kojemu će za svakoga biti mjesta i mogućnosti, koje će sve hrvatske građanke i građani osjećati svojim domom, svim pravoslavnim vjernicima još jednom čestitam Božić uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi!”, stoji u čestitki predsjednika Milanovića.

Autor : M.M.