Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu za javnost.

Foto : hr-vjesnik

Predsjednik je komentirao izjavu premijera o referendumu, odnosno njegov poziv da Milanović komentira potpise koji su prikupili mostovci. Predsjednik nije prihvatio poziv. 

“Ne, ja sam samo upozorio, ja sam tvrdi kohabitator. Tko laže, taj i krade”, kazao je. “Onima koji varaju ne vjeruješ”, komentirao je Milanović. “Čast svakome, veresija nikome”, ponavlja. 

“Lijepo, ali takvo već nešto postoji. Uvijek je neki svetac kada se takvo nešto monumentalno ispali, ali to je nedomišljeno”, komentirao je predsjednik demografske mjere. 

O presudi Vidoševiću: Veliki pad i opet HDZ-ovac

O presudi Vidoševiću kaže: “Znam da su neki vaši kolege tezgarili za njega i primali honorare. Veliki pad i opet HDZ-ovac.”

Milanović o presudi Nadanu Vidoševiću: Opet HDZ-ovac

O uvođenju eura Milanović kaže da

Milanović o uvođenju eura: Ljudima treba reći da Djed Mraz ne postoji

“Iskustvo to ne pokazuje. Ja sam otvoreno govorio da će euro hrvatskoj strukturi gospodarstva pogodovati. Recimo Srbiji ne bi, njena je ekonomija drukčija. I nije u EU. Srbija je industrijska zemlja, i to ne prevelike dodane vrijednosti. Zato je zatvorena. Zato je prošle godine imala pad od 1%, a Hrvatska od 8,5%”, rekao je.

Kaže da je neodgovorno govoriti samo o benefitima. “Ja nisam božansko biće da donosim samo radosne vijesti, ali premijer je to zamislio kao jolly, jolly…”

“Ovo još nije oporavak”, rekao je, “prognoze od pet do šest posto rasta u 2022. bilo bi dobro.”

“Mjere ne trebaju u birtiji, ali treba ti covid-potvrda za poreznu upravu”

Rekao je da nije euroskeptik i da je besmisleno što su ga optuživali da je antivakser.

Milanović: Za birtiju ne treba covid potvrda a za poreznu upravu treba

“Antimasker, apsolutno da! Ali što se mene tiče, ne vas, vi kako god tko hoće”, rekao je Milanović.

Govorio je i o mjerama i obvezi nošenja maski. “Sada imamo situaciju da mjere ne trebaju u birtiji, ali kada ulaziš u poreznu upravu, onda treba covid-potvrda. “

“Koji pametnjaković je to smislio? To su smislili intelektualni lumpenproleteri. Ustavni sud je to podržao, Djed Mraz postoji….Ustavni sud, pa naravno da je to podržao, to se telefonom rješava”, kazao je. 

Milanović o napadu na Banske dvore: HDZ-ovci kradu i lažu

Komentirao je i svoj neodlazak u BiH i izjavu premijera na tu temu. 

“Kao da se najeo marelica fermentiranih. Ja nisam shvatio što je htio poručiti. On kaže da nema podatke… Pa daj si odi tamo. Ja izmišljam, ali zato je služba u BiH u pravu. Mene to osobno ne vrijeđa. On nije dobio podatke o tome? Mogu mu ih ja poslati”, izjavio je predsjednik pa komentirao napad na Banske dvore 2020. godine.

O napadu na Banske dvore: Hrvatski zec je bio doma, a onda je sluđeno otišao u Bruxelles

“Hrvatski zec je bio doma, a moja supruga je tamo trebala proći minutu ranije. Prorešetao bi je kao švicarski sir. Onda je sluđeno otišao u Bruxellesu. HDZ-ovci kradu i lažu.”

“Vučić i ja smo nebo i podzemlje. Moje izjave se zločesto i huljski interpretiraju, jel Plenković želi sugerirati da smo mi isti?” rekao je.

Autor : M.M.