Izvor slike: Tportal

Bivši hrvatski reprezentativci Drago Vuković, Petar Metličić, Goran Šprem i Nikša Kaleb prokomentirali su težak poraz od Danske u RTL-ovom studiju.

Vuković: Lino se prije trebao oprostiti

Jedna od glavnih tema bio je izbornik Lino Červar koji je nakon poraza od Argentine rekao kako odlazi nakon prvenstva.

“Bilo bi bolje da se Lino oprostio lani, kad je bio na vrhuncu. Šteta što nije bio hladnije glave nakon Argentine, ovo nije uspjelo. Katar nam je dao šansu, nismo je iskoristili. Šteta da Lino ovako odlazi, veliku je karijeru imao”. rekao je Vuković.

Šprem je komentirao Červarove uspjehe: “Činjenica je da se moramo resetirati, ali Lino nas je sve zadužio. I kao pojedince i cijeli hrvatski rukomet. Bilo je uspona i padova, ali ne smijemo ga cipelariti sada. On je zlatnim slovima upisan u povijest našeg rukometa”.

S njim se složio i Nikša Kaleb: “Ni ja, ni drugi moji suigrači nećemo dozvoliti da se netko nabacuje blatom na Lina. Što reći o turniru? Nismo bili pravi. Falilo nam je dosta igrača, ali to nije bilo to”.

Metličić: Duvnjak nije bio pravi

Probleme koji su se vidjeli tijekom cijelog turnira komentirao je Petar Metličić.

“Duvnjak nije bio pravi. Karačić je bio ozlijeđen, nije ni bio pravi. Otpao je Cindrić, a srednji vanjski je mozak ekipe, mi tu nismo imali razinu koju smo očekivali. Stalno nešto fali, samopouzdanje je padalo i dogodilo se ovo. Cijeli turnir bili smo korak nazad. Ali moram reći da smo imali prevelika očekivanja”, rekao je bivši kapetan.

Na to se nadovezao Šprem: “Ne bih se do kraja složio. Mi smo bili favoriti protiv svih neeuropskih reprezentacija i tu smo morali biti bolji i pokazati kvalitetu. Nas je koštao onaj šok protiv Japana, od njega se nikad nismo oporavili”. 

“Mislio sam na najave kako sigurno idemo po medalju. Razmaženi smo malo, to je sport. Normalno je da bude uspona i padova”, odgovorio je Metličić

Vuković: Bit će se jako teško plasirati se na OI. Metličić: Prije smo imali bolje igrače

Svi su komentirali i kvalifikacije za Olimpijske igre. One se igraju od 12. do 14. ožujka. Hrvatska u Montpellieru igra s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Mora biti među dvije prvoplasirane reprezentacije da bi otišla na Olimpijske igre.

“Bit će jako teško. Portugal je odlična ekipa, a Francuska je opet pokazala da je Francuska iako je lani bila slaba”, rekao je Vuković, pa dodao: “Ne znam tko će biti novi izbornik, savez ima pred sobom težak zadatak”.

Šprem smatra kako je bilo dosta šokova. “Ne treba sad pretjerano filozofirati, ne moraju padati glave. Odlazak Line je dovoljan šok i prilika za novi restart, ne treba nam još odlazaka i pretumbacija. Izbornik treba biti netko iznutra, tko poznaje te igrače. Pripreme će trajati dva dana, za to vrijeme se ništa ozbiljnije ne može spremiti.

Za kraj je Metličić analizirao i cjelokupno stanje hrvatskog rukometa. “Problem je u igračima, prije smo imali više boljih igrača, onih koji su stalno igrali jake utakmice. Sve kreće od baze, od malih klubova koji se jedva održavaju na životu. Trebamo bolje trenere, više ulagati u mlade pogone i bolju selekciju. Ništa ne dolazi preko noći”, zaključio je Metličić.

AUTOR: Index.hr