Izvor slike: Muzika.hr

Heavy metal grupa Metallica donirala 350.000 dolara za borbu protiv koronavirusa kroz svoju dobrotvornu udrugu All Within My Hands.

Novac će biti raspoređen na četiri organizacije koje se bave borbom protiv pandemije covid-19 na različitim područjima djelovanja.

Metallica je jedan od najaktivnijih dobrotvora koji pomažu raznim udrugama po Americi, ali i diljem svijeta.

Početkom 2020. godine, Metallica je donirala novac za vatrogasce u Australiji koji su se tamo borili s najvećim požarima u povijesti te zemlje. Donirali su 750.000 dolara, odnosno pet milijuna kuna.

– Uništavanje i razorni učinci utječu na sve stanovnike, živote, okoliš i predivna zemlja Australija je jednostavno slomljena – rekli su članovi benda.

Pozvali su sve obožavatelje i one koji ih prate da sudjeluju u donaciji, kao što su oni sa svojom zakladom. Brojni obožavatelji su bili oduševljeni njihovim potezom.

Izvor slike: Rolling Stone

Podsjećamo, u kolovozu 2019. godine Metallica je donirala 250.000 eura rumunjskoj udruzi koja gradi prvu dječju onkološku bolnicu u zemlji.

Izgradnja dječjeg onkološkog odjela započela je sredinom 2018. godine u sklopu radova na bolnici u Bukureštu, jednoj od rijetkih koje se u posljednjih 30 godina grade u Rumunjskoj.

Zbog loše javne uprave, korupcije i birokracije, Rumunjska ima jednu od najnerazvijenijih infrastruktura u EU-u unatoč višegodišnjem snažnom gospodarskom rastu i milijardama eura sredstava povučenih iz EU-a.

To što je heavy metal grupa Metallica donirala financijska sredstva dogradnji bolnice u Bukureštu, još je jedna velika pljuska rumunjskim političarima koje javnost smatra korumpiranim i nekompetentnim za vođenje države.

AUTOR: HR-vjesnik