Izvor slike: BeSoccer

Lionel Messi darovao je milijun eura za borbu protiv pandemije koronavirusa. Donaciju je podijelio između klinike u Barceloni, koja je centar za liječenje te bolesti u Kataloniji i ustanove za borbu protiv korone u rodnoj Argentini.

Najbolji nogometaš svijeta nije objavio da je izvršio donacije, ni u kojem iznosu, ali za njih se saznalo nakon što je Hospital Clinic iz Barcelone putem Twittera zahvalila: “Leo Messi donirao nam je sredstva za borbu protiv COVID-a 19. Puno ti hvala, Leo, na tvojoj predanosti i podršci.”

Iz te klinike su poručili da će ovu donaciju iskoristiti za “istraživanje, pomoć pacijentima i skrb o obiteljima zaraženih i to sukladno prioritetima”, poručuju iz bolnice te ističu: “Kao i uvijek u našoj klinici i ovaj put inzistirat ćemo na transparentnosti te ćemo donatorima detaljno dokazati na što smo potrošili njihovu donaciju kao i koje smo rezultate tim postigli”, dodajući objašnjenje kako i ostali mogu donirati za borbu protiv koronavirusa.

Messi i inače pomaže medicinskim ustanovama. Najveći je donator pedijatrijskog odjela bolnice Sant Joan de Deu u Barceloni. Svojim projektom pomaže mnogoj djeci oboljeloj od raka koja se tamo liječe.