Izvor slike: N1

Izvor slike: N1

Kim Ann Škoro, direktorica i suvlasnica tvrtke Campus sa svojim suprugom Miroslavom Škorom, dobila je plaću za ožujak iz državnog proračuna.

Naime, tvrtka Campus, u vlasništvu supružnika Škoro, jedna je među 85.955 tvrtki u Hrvatskoj kojima je država doznačila ukupno 1.551.263.407,41 kuna kao pomoć za isplatu minimalca radnicima zbog krize izazvane pandemijom COVID-a 19. Ta je tvrtka, na službeno objavljenom popisu, za ožujak dobila 19.500 kuna kako bi šestoro zaposlenih, među kojima je i direktorica tvrtke, Škorina supruga Kim Ann, mogla isplatiti plaće.

Kada je nedavno objavio podatke o imovini svoje obitelji, bivši predsjednički kandidat, osnivač i čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, napisao je da njegova supruga godišnje, temeljem plaće, ostvaruje neto prihod od 50.540,04 kune, odnosno, prosječno 4.211,67 kuna mjesečno. Uz to i 60.000 godišnje od najma.

Naravno, u cijeloj toj priči oko Vladine pomoći Škorinoj tvrtki nema ničeg nezakonitog: tvrtka Campus koja se bavi širokim spektrom djelatnosti, od proizvodnje radiotelevizijskih i komunikacijskih aparata i opreme do proizvodnje i prometa vina (Vina Škoro) zatražila je i dobila pomoć Vlade kao i ostalih 85.954 hrvatske tvrtke koje su ispunile kriterije i koje se bore nastaviti poslovanje u iznimno otežanim uvjetima i zadržati zaposlene.

Ipak, neobično je da supruga bivšeg predsjedničkog kandidata, koja je prošle godine samo u dva navrata, kao privatna osoba, kupila zemljište u vrijednosti od gotovo milijun kuna, sada prima minimalac osiguran iz državnog proračuna. Kim Ann Škoro, naime, uz još nekoliko nekretnina, prošle je godine kupila polovicu zemljišta na kojem se nalazi parking preko puta KBC Merkur (za iznos od 596.183 kuna), a na kojem tvrtka MB kvadrat u suvlasništvu njenog supruga, naplaćuje parkiranje 15 kuna na sat.

Pored toga, kako je u utorak objavio Jutarnji list, Kim Ann Škoro prošle je godine kupila i zemljište u Resniku za 50.625 eura. Uz to, prošle godine kupila je, po nepoznatoj cijeni, još najmanje dva zemljišta u Resniku, koja su zamjenom trebala pripasti Gradu Zagrebu, prenosi portal Telegram.

Bivši predsjednički kandidat, Miroslav Škoro, pak, jedan je od najžešćih kritičara Vlade Andreja Plenkovića, a u svojim političkim istupima redovito napada ”političke oligarhije” koje su uništile i upropastile državu te osiromašile narod, narod kojem će on, kada pobijedi na izborima, vratiti vlast.

AUTOR: Telegram.hr