Nenad Periš posjetio je Renata Grbića, piše Telegraf. Grbić je, dodaju, iz Dunava dosad spasio preko 30 ljudi. Grbić je ribar, a slovi za dobrog poznavatelja rijeka u Srbiji te je čest sugovornik tamošnjih medija kad su u pitanju nestanci. I sam, kako kaže, sudjeluje u ovoj potrazi.

Foto : hr-vjesnik

“Došao je da me pita za mišljenje i savjet, nije mu bilo jasno da je signal mobilnog telefona uhvaćen kod Velikog ratnog otoka, kako je to moguće”, prepričava Grbić razgovor s Nenadom Perišem.

“Najnovije informacije pokazuju da je Matej plivao u Savi, onda to znači da je doplivao do Ratnog otoka i tu su ga bazne stanice locirale i to je to. Poslije toga se gubi svaki trag”, priča Renato za Telegraf.rs.

“Bio sam iskren prema njemu”

Kako ističe, pretpostavlja da je Matejev organizam dotle izdržao uslijed hladne vode. “Nije plivao dugo. Od Beton Hale do Ratnog otoka nema više od 500 metara, možda ni toliko. Ali jaka je voda i hladno je, što su sve otežavajuće okolnosti”, navodi

“Bio sam iskren prema njemu, rekao sam mu da bi tijelo moglo isplivati za nekih mjesec dana, ali i da bih najviše volio, kao i svi u Srbiji, da Matej bude živ”, rekao je.

“Opet, ta mogućnost da se krije… Nitko ga ne poznaje, što će jesti, piti… Kad pričate i razmišljate logično… Nema šanse da se krije 11-12 dana po ovoj zimi. Na Velikom ratnom otoku ima 10-15 vikendica, ali netko bi ga vidio, a i što bi jeo, od čega bi živio?” kaže Grbić.

Kako dodaje, svi ga traže, a brat i on svakog dana su na čamcu, obilaze obale. “Daj Bože da se svi varamo i da je dečko živ, ali kako dani prolaze, vjerojatnost je sve manja. Svi bismo bili sretni da je živ i da proslavimo taj njegov nov život”, kaže on.

Autor : M.M.