Splićanin Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca. Danas ulazimo u sedmi dan potrage za njim.

Foto : hr-vjesnik

On je u Beogradu bio sa šestoricom prijatelja i večer prije Stare godine izašli su, kako je izjavio jedan od njih, prvo u restoran u beogradskoj Beton hali koja je preuređena u niz ugostiteljskih objekata. Potom su otišli u klub koji se nalazi u istom kompleksu uz rijeku Savu, gdje su ga oni posljednji put vidjeli. Kasnije su saznali da je Matejeva jakna ostala u garderobi.

Foto : hr-vjesnik

Prema onome što dosad znamo, Matej je oko 2 sata u noći nestao iz kluba. S obzirom na to da se na nadzornim kamerama u tom dijelu Beograda vidi da mladić u majici kratkih rukava trči ulicama i da je Matejev otac Nenad Periš na njima prepoznao svog sina, smatra se da je Matej rutom koja također ostavlja neke nepoznanice došao do restorana Savanova, na početku Beograda na vodi. Na nadzornim kamerama iz restorana vidi se kako se mladić spušta prema vodi.

Foto : hr-vjesnik

Danima policijski brodovi obavljaju pretragu Save i ušća u Dunav, a dio Save ispred spomenutog restorana u utorak pretraživali su i ronioci u potrazi za tragovima. No Matej još uvijek nije pronađen. Od Matejevog oca uzet je DNA uzorak, vjerojatno kako bi se usporedilo s nekim tragovima koji su nađeni na kopnu kod restorana Savanova.

Autor : M. M.