Kandidat Gradske organizacije SDP-a Đurđevac Marko Fucak sad je i službeni kandidat za gradonačelnika grada Đurđevca jer je 21.04.2021. gradskom izbornom povjerenstvu predao potpise podrške i svoju kandidaturu.

– Zahvaljujem svim članovima, simpatizerima i volonterima koji su za mene sakupljali potpise podrške te time pokazali da u kratkom vremenu možemo postići puno ukoliko smo složni i željni promjena. Također, zahvaljujem svim stanovnicima Đurđevca i prigradskih naselja koji su mi dali potpis podrške kandidaturi. Đurđevac je željan promjena i to se vidi na svakom koraku jer svakodnevno dobivamo pozitivne povratne informacije s terena, simpatizeri nam pišu poruke što ih smeta i što bi htjeli da se realizira nakon što preuzmemo vlast u Đurđevcu – poručio je Fucak.

Dodao je kako ima sve više onih koji prilaze njegovu timu i njemu osobno te im čestitaju na hrabrosti i želji da se Đurđevac promjeni na bolje.

– Kroz jasne programske smjernice i mjere koje prezentiramo na društvenim mrežama i putem medija naš izborni program bazira se na konkretnim prijedlozima i rješenjima jer koliko samo shvatili, stanovnike muče osnovne društveno-socijalne potrebe koje mi kao grad još uvijek nemamo riješene (nedostatak pedijatra i ginekologa, nemamo dežurnu ljekarnu vikendom, psi lutalice su problem kao i vrane u centru grada, nedostatak socijalne trgovine, prazna poslovna zona, nedostatak vizije u sektoru obnovljivih izvora energije, nebriga za stanovnike prigradskih naselja, itd.) – kazao je.

Izvor slike: Glas Podravine i Prigorja (screenshot)

Dodao je kako ga veseli što se zadnjih godina vizura Đurđevca modernizirala i što njegov centar poprima obrise urbanog grada, ali za nekoliko godina infrastruktura u Đurđevcu neće imati smisao.

– Zamašnjak industrije i gospodarstva još se nije pokrenuo na zadovoljavajući način koji svi priželjkujemo, zbog toga mladi ne ostaju u Đurđevcu već svoju egzistenciju i budućnost grade u Zagrebu ili inozemstvu. Ključ gospodarstva leži u dovođenju stranih investitora u Đurđevac. U tome vidim svoju viziju boljeg Đurđevaca i vjerujem da ju dijele i građani Đurđevca i prigradskih naselja – naglasio je.

Kroz nekoliko dana predaju listu za Gradsko vijeće grada Đurđevca koja će obuhvatiti vrijedne ljude i aktiviste, prepoznatljive u Đurđevcu, ali i u cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji.

– To je tim ljudi koji su u Đurđevcu ali i izvan njega pokazali viziju i znanje upravljanja kroz politički, poslovni, društveni, kulturni, obrazovni, socijalni, zdravstveni i drugi sustav, ali i ono najbitnije – upravljanje ljudskim potencijalom, što svakako moramo razmotriti i na čemu treba raditi poboljšanja, jer nezadovoljstvo zaposlenika koji rade u gradskim poduzećima i u ustanovama kojima je grad osnivač, dosegnulo je vrhunac. Moj tim i ja u pobjedu na lokalnim izborima idemo s jasnim stavom i vizijom zajedništva jer u mom timu ima mjesta za sve vrijedne ljude i aktiviste kojima je interes grada, prigradskih naselja i zdravog društvenog okruženja na prvom mjestu – zaključio je Marko Fucak.

Podsjetimo, Fucak slovi kao jedan od najaktivnijih vijećnika u koprivničko-križevačkoj Županijskoj skupštini i u Đurđevačkom gradskom vijeću jer je puno puta županu Darku Korenu “dignuo živac” kao i vladajućoj nezavisnoj garnituri u Đurđevcu.

AUTOR: HR-vjesnik