Izvor slike: 24sata

Obzirom na epidemiju korona virusa i socijalnu distancu, zastupnici u Saboru glasaju u tri prostorije. Osim o raspuštanju Sabora, između ostalog još će i ovog zadnjeg dana glasati i o rebalansu proračuna, glavnoj državnoj odvjetnici, ravnatelju Agencije za zaštitu podataka.

Prije glasanja SDP-ov Gordan Maras osvrnuo se na situaciju u Zagrebu nakon potresa.

– Ljudi nemaju mogućnost normalnog života u Zagrebu i ja vas molim da učinite sve da se Zakon donese prije raspuštanja Sabora – poručio je Maras.

Predsjednik Sabora, HDZ-ov Gordan Jandroković poručio je kako mu neće dati opomenu jer je zadnji dan zasjedanja Sabora.

– Niste tražili stanku, ali neću vam dati opomenu. Želim se rastati s vama u najljepšem mogućem sjećanju – poručio je Jandroković.

Maras ga je upitao ima li suosjećanja sa Zagrepčanima i Zagrepčankama.

– Ja sam uplatio cijelu svoju plaću za ožujak, jeste li vi nešto napravili – uzvratio mu je Jandroković.

Nakon što su vladajući odbili svih 120 amandmana koje je podnio na rebalans, Maras je poručio kako je to sramota.

– Izdali ste Zagreb – rekao je Maras na što mu je Jandroković isključio mikrofon. A potom je uslijedio show.

Maras se dignuo i predsjedniku Sabora dao kacigu da bude siguran dok hoda Zagrebom. A potom je nekoliko minuta stajao ispred govornice s transparentnom s natpisom “Izdali ste Zagreb, nemamo sinkopu, promjena dolazi”. Jandroković ga je molio da sjedne na svoje mjesto, no Maras nije htio.

– Ovo je ispod svake razine. Jednako ste primitivni kao vaš i predsjednik i molim vas da se maknete – poručio mu je Jandroković, a potom ga upitao gdje stanuje u Zagrebu.

– Vi skrivate gdje stanujete jer ste promijenili boravište, a niste promijenili to u svojoj kartici – rekao je Jandroković.

I dok su ostali zastupnici tražili da Marasa izbaci iz sabornice, Jandroković to nije htio.

– Ja ću ga ostaviti da ovdje stoji, nek stoji zauvijek – rekao je Jandroković koji je ušao u prepirku s Marasom oko pomoći Zagrepčanima.

– Koliko ste uplatili novaca za pomoć, koliko je vaša partija uplatila? HDZ je uplatio 1,1 milijuna kuna – istaknuo je Jandroković na što je Maras vikao: “Sramite se, sram vas bilo”.

SDP-ovci su poručili Jandrokoviću da je povrijedio Poslovnik i da se u svrhu predizborne kampanje ne želi opomenuti kolegu Marasa, a da nije posljednja sjednica onda bi.

– Borbu za Zagreb ste nazvali primitivizmom. Ne glumite bratstvo i jedinstvo, na izborima ćemo se mi razračunati. Kao neki cendravac se dovikujete s Marasom, vaše ponašanje je ispod svake moguće razine – poručili su mu SDP-ovci.

AUTOR: HR-vjesnik