Izvor slike: Facebook

Forum mladih SDP-a održao je u nedjelju na Trgu bana Jelačića performans zbog zatvaranja kultnog zagrebačkog kluba Jabuka, pod nazivom ‘Jabuka za zdravlje pojedinca, GK Jabuka za zdravlje Zagreba’.

“Mi ćemo kao najjača stranka u gradu Zagrebu na lijevom političkom spektru ići na te izbore i tražiti povjerenje građana Grada Zagreba. Što se mene tiče, ja sam predsjednik Gradske organizacije i sigurno da imam tu ambiciju”, odgovor je predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa na pitanje novinara hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba, piše HRT.

Forum mladih SDP-a Grada Zagreba na svom službenom facebook profilu osvrnuo se na situaciju oko zatvaranja kultnog zagrebačkog kluba, istaknuvši da prisilno gašenje kultnih zagrebačkih okupljališta i uništavanje zagrebačke kulture nešto je što trenutnom gradonačelniku jako dobro polazi za rukom, a svi njegovi postupci, pa tako i ovaj su popraćeni pravno nečistim radnjama, malverzacijama i kumovskim odnosima, a nama kao mladim ljudima je teško vidjeti da se takvo ponašanje već godinama smatra normalnim.

Izvor slike: Facebook

Podsjetimo, u subotu su, 17. listopada, građani prosvjedovali ispred Glazbenog kluba Jabuka na zagrebačkom Jabukovcu kako bi poslali poruku zagrebačkim gradskim vlastima da se ne slažu s najavljenom odlukom o deložaciji udruge Glazbeno scenski klub Jabuka.

“Ovo je kuća za nas i ovo je kuća za sve naše ljude. S ovog mjesta poručujemo – ne damo Jabuku”, poručili su organizatori.

Voditelj kluba Marin Viduka poručio je kako još ne odustaju.

“Čekamo ponedjeljak i odluku suda. Čuvat ćemo klub i hvala svima na podršci. Dosta je sve burno”, rekao je.

AUTOR: HR-vjesnik