Izvor slike: Index.hr (screenshot), uređenje slike HR-vjesnik

Jučer su Bad Blue Boysi održali prosvjed ispred Maksimira koji su organizirali nakon što je Zoran Mamić imenovan novim trenerom prve momčadi.

Čitavog dana je na WhatsAppu kružio poziv svima u 18 sati u maksimirsku šumu, a na prosvjedu se okupilo nekoliko stotina BBB-a. Ubrzo su se preselili pred službeni ulaz na Maksimir gdje ih je dočekao kordon interventne policije.

BBB-i su mirno stajali ispred stadiona, a nakon 20-ak minuta skupina od sedam istaknutijih članova puštena je na razgovor u klub. Nije poznato s kim su od tročlane uprave u sastavu Vlatka Peras, Amra Peternel i Krešimir Antolić razgovarali, kao ni je li na sastanku bio prisutan Zoran Mamić.

Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Po završetku sastanka, Boysi su se premjestili na stepenice pokraj maksimirskih blagajni gdje su i dalje mirno sjedili bez ikakvog skandiranja i transparenata.

Najžešći Dinamovi navijači revoltirani su povratkom Zorana Mamića na klupu, čovjeka koji je zajedno s bratom Zdravkom Mamićem nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci za izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz Dinama.

U slučaju Dinama, povijest nas uči, da je bilo svakojakih avantura na relaciji Mamić–treneri–Mamić–navijači–Mamić–mediji, i tako u krug.

Dinamo, to jest Mamići su napravili sve što je bilo u njihovoj moći da Bjelica napusti klub, a izveli su to populistički, putem medija, na primitivan i toliko degutantan način, okrenuvši javnost protiv stožera, trenera i igrača.

Taj scenarij u režiji Mamića odigravao se u cilju da dovedu „privremenog“ trenera Igora Jovićevića kojeg će nakon nekoliko utakmica smijeniti, da bi opet na šefovsku poziciju postavili sami sebe. Mamići ništa ne žele prepustili slučaju jer samovlada to jest njihova samovolja koju provode u Dinamu posramili bi se i najveći politički diktatori.

Izvor slike: Jabuka.tv

U srcu Međugorja kuju se zakulisne igre i provodi autokracija kako bi braća Mamić imali neograničenu vlast u Dinamu bez obzira na izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz kluba.

Boysi su jučer napravili kardinalnu pogrešku što su održali prosvjed ispred Maksimira. Njih 300-tinjak trebalo je krenuti put Međugorja, te se pridržavajući svih epidemioloških mjera i nošenja maski, trebali su tamo održati prosvjed ispred kafića gdje Zdravko Mamić ispija kavu.

AUTOR: HR-vjesnik