Izvor slike: Sportklub.hr / Uređenje slike: HR-vjesnik

Nenad Bjelica više nije trener Dinama. Ugovor je danas sporazumno raskinut nakon sastanka koji je trajao tri i pol sata. Bjelica je imao ugovor još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi malo manje od dva milijuna eura. Ne zna se na koliko je novca pristao na današnjem sastanku.

Sukob Zdravka Mamića, šefa Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Međugorju, i Bjelice počeo je nakon šokantnog ispadanja hrvatskog prvaka iz Lige prvaka u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara, a kulminirao nakon što su Bjelica i igrači odbili rezanje plaća. Mamić je nedavno čak na Facebooku objavio primanja Nenada Bjelice i stručnog stožera, kojeg je potjerao nekoliko dana ranije.

Bjelica je u Dinamo stigao 2018. godine nakon što je vodio bečku Austriju, Speziju i Lech. Osvojio je dva naslova prvaka, kup te uspio prezimiti s Dinamom nakon 50 godina u Europi. Vodio je 99 utakmica i pobijedio u čak 71 posto.

“Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, razlog je taj što je odluka o smanjenju plaća objavljena bez razgovora sa mnom”, rekao je Bjelica nakon sastanka.

Dinamo se nakon sastanka oglasio s dvije rečenice.

“Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama.”

Novi trener trebao bi postati Igor Jovićević, aktualni trener mlade momčadi.

“Nećemo danas objaviti ime novog trenera, još malo ćemo razmisliti, ali Jovićević je u ovom trenutku jedini kandidat”, rekao je Krešimir Antolić, jedan od ključnih ljudi Dinama.

Nakon rušenja Hajduka Bjelica je rekao da se vidi u Dinamu i sljedeće godine, ali je samo nekoliko dana kasnije za talijanske medije kazao da ne zna koliko će još ostati na Maksimiru te kako zna da ga prate neki klubovi.

“U Dinamu imam priliku raditi, u tri sezone smo osvojili tri naslova prvaka, no profesionalac sam i želim rasti. Osvajanje prvenstva u Dinamu je normalno, sada želimo rasti u Europi. Znam da sam zanimljiv nekim klubovima” poručio je nedavno Nenad Bjelica.

AUTOR: Index.hr