ZDRAVKO MAMIĆ danas je za niz srpskih medija komentirao ždrijeb play-offa Lige prvaka, nakon kojeg je postalo jasno da postoji šansa za okršaj Dinama i Crvene zvezde u borbi za Ligu prvaka. 

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa očito nije bio zadovoljan naslovima tih tekstova, pa se sada javio na Facebooku i objavio poslanicu od devet točaka kojom se obračunao s medijima.

“Danas sam na temu potencijalne utakmice Dinama i Crvene zvezde u Ligi prvaka za medije dao desetke i desetke izjava. Kao i inače, ostao sam frapiran naslovima i konstrukcijama pojedinih hrvatskih medija, pa sam im zbog svih onih koji vole sport, a ne nepostojeće intrige odlučio sve pojednostavniti i nacrtati:

1. Moj život je posvećen Dinamu. Ja nisam navijač Dinama. Ja sam Dinamov apostol!

2. Dinamo je najbolji klub u ovom dijelu Europe.

3. Dinamo će izboriti grupnu fazu Lige prvaka.

4. Navijam za sve hrvatske klubove u Europi i svima želim uspjeh.

5. Svi klubovi s ovih prostora osobno su mi draži nego kazahstanski, švicarski i ini klubovi. Svima također želim uspjeh u Europi od Albanije do Slovenije, ali ne protiv Dinama!

6. Ne možete vi toliko glupih naslova i manipulacija izmisliti, koliko ih ja mogu oprostiti.

7. Manite se dežurnih palikuća, nacionalista i jeftinih prodavača klikova, navijajte za dobar nogomet, poštovanje tuđih uspjeha i civilizirano navijanje. Pokažimo svijetu da smo iznad primitivizma! Neka na terenu pobijedi bolji!

8. Ako na nogometnom travnjaku želite poštovanje protivnika, poštujte protivnike!

9. AJMOOOOOOOOOO DINAMO!” napisao je Mamić.

Foto: hr-vjesnik

Autor: M.M.