Izvor slike: TRIS portal

Visoko pozicionirani šibenski HDZ-ovac otkrio je policiji da mu iz sefa nedostaje poprilična svota novca. Govorilo se o svoti od oko 650 tisuća kuna. Navodno je riječ o šibensko-kninskom županu, Goranu Pauku.

Kada je HDZ-ovac pitao posinka zna li nešto o tome, on je tvrdio da je žrtva iznude. Otac je kazneno djelo prijavio policiji. Međutim, izgleda da je priča dobila obrat – dječak je prema nekim tvrdnjama kupovao prijateljstvo drugih vršnjaka i nešto starijih mladića, piše Index.

Kako doznaje ŠibenikIN  šibenska policija je zbog toga privela nekoliko osoba. No policija o detaljima šuti te kaže da će s njima izaći tek nakon dovršene istrage. Doznaje se da je istragom obuhvaćeno oko 30 osoba, međutim nema službenih podataka o broju uhićenih.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je u subotu da je akcija u tijeku, no demantirala je da je došlo do masovnih uhićenja.

Među uhićenima je 20-godišnjak iz Šibenika. Njegov otac ispričao je da mu je desetak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan i da je tada uhićen njegov 20-godišnji sin te mu je oduzet motocikl koji je nedavno kupio.

‘Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao, nego mu ga je dao jedan maloljetnik. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome, i tko ga je dijelio po gradu’, rekao je za ŠibenikIN otac uhićenog.

Odvjetnik 20-godišnjaka Mladen Klarić potvrdio je kako je on uhićen zbog sumnje u kazneno djelo iznude, a u pritvoru će provesti najmanje mjesec dana.

Mediji su kontaktirali i HDZ-ovca koji je ostao bez novca. Nije htio reći o kolikoj svoti se radi.

‘S obzirom na to da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti, ali vam mogu kazati da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici’, rekao nam je kratko.

Inače, u imovinskoj kartici je naveo štednju od 60.000 eura (oko 455.000 kuna)’, prenosi Index.

AUTOR: Dalmatinski portal