Majka, sin (4) i nećakinja (4) mrtvi u naletu vlaka. Objavljeni detalji, javio se HŽ

Pružni prijelaz u Bolfanu, gdje su nakon naleta vlaka na automobil smrtno stradali 27-godišnjakinja i dvoje četverogodišnje djece, nije bio obilježen zvučno-svjetlosnom signalizacijom ni zaštićen branicima, doznaje se u varaždinskoj policiji koja je objavila detalje nesreće.

Nesreća se dogodila jutros u 9:30 kada je 27-godišnjakinja upravljala automobilom iz smjera Svetog Petra. “Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred istog i uvjerila da prugom ne nailazi vlak.

Zbog toga je u njezino vozilo udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin”, stoji u priopćenju PU varaždinske.

Poginuli majka, sin i nećakinja

U naletu su smrtno stradali vozačica automobila te četverogodišnji dječak iz vozila, a dvoje putnika, 28-godišnji muškarac i četverogodišnja djevojčica, tom je prilikom ozlijeđeno i prevezeno u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je od zadobivenih ozljeda preminula u koprivničkoj bolnici u 10:35.

Javio se HŽ

Hrvatske željeznice priopćile su da je došlo do “izvanrednog događaja u kojemu je na željezničko-cestovnome prijelazu osiguranom prometnim znakovima (STOP i Andrijin križ) i trokutom preglednosti osobni automobil podletio pod vlak”.

Dodaju da su svi željezničko-cestovni i pješački prijelazi na željezničkoj mreži u Hrvatskoj “osigurani na jedan od zakonom propisanih načina bilo da je riječ o prijelazima osiguranim prometnim znakovima, svjetlosno-zvučnom signalizacijom ili polubranicima”.

Međunarodne statistike pokazuju da su u čak 98 posto slučajeva nesreće na željezničko-cestovnim prijelazima posljedica zanemarivanja i nepoštivanja prometnih znakova i prometne signalizacije od strane sudionika u cestovnome prometu, kažu u HŽ-u.

Pritom apeliraju na sve sudionike u prometu – vozače, bicikliste i pješake – da poštuju prometna pravila i signalizaciju.

Do završetka policijskog očevida koji je u tijeku, željeznički promet je na dionici Rasinja-Ludbreg u prekidu. Prijevoz putnika osiguran je zamjenskim autobusima, priopćio je HŽ.

Autor : redakcija hr-vjesnik