Lokaliziran veliki požar kod Zrća, gasio ga i kanader. Klubovi evakuirali goste

Lokaliziran je veliki požar koji je noćas izbio na Zrću, najpoznatijoj party plaži u Hrvatskoj. Gase ga vatrogasci DVD-a Novalja, a u pomoć im je stigao i kanader.

Gašenje je otežavala snažna bura.

Lončarić: Uzrok požara leži u ljudskom faktoru

Tijekom noći je, osim evakuacije tisuće gostiju Zrća, s parkirališta trebalo ukloniti i 200-tinjak automobila radi pristupa vatrogasnih vozila borovoj šumi u plamenu i zbog opasnosti da bi se koji automobil mogao zapaliti i izazvati požare i eksplozije ostalih automobila.

Bura je otežavala gašenje, ali gromova nije bilo i zapovjednik Lončarić ne dvoji da “uzrok požara leži u ljudskom faktoru” jer veliki je požar tu bio i 2019. i 2020. 

“Na policiji je da to utvrdi, kao i je li bilo iz nehaja ili namjerno”, rekao je Lončarić zadovoljan što je, unatoč teškim okolnostima, sve dobro proteklo, što nitko nije ozlijeđen i što je šteta isključivo na šumi i niskom raslinju, ali ne i na objektima.

Prije 11 sati

Vatrogasni zapovjednik: Vatra je krenula prema naselju, ali je lokalizirana

Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću je u potpunosti pod kontrolom, i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

“U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja-Kolan, te ju je prebacila i krenula je prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave”, rekao je Lončarić.

Na terenu je bilo 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila, a osim domaćih, u ispomoć su došli vatrogasci nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Zadarske županije i jedna ekipa iz Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite iz Zadra.

Prije 12 sati

Nove snimke požara na Pagu

Čitatelji su nam poslali nove snimke požara kod Zrća.

Autor : redakcija hr-vjesnik