Izvor slike: Jutarnji list

Dr. med. Martina Selec, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja u Županijskoj bolnici Čakovec, u petak je na svom Facebook profilu objavila fotografiju sebe nakon što je tijekom smjene u bolnici intubirala i tijekom transporta pratila pacijenta za kojeg se sumnja da je zaražen Covidom-19 te četiri i pol sata na licu nosila zaštitnu masku.

“Jel vam ovo išta znači? Meni da. Danas sam intubirala i pratila u transportu za Kliniku covid suspektnog pacijenta. Ovo je moje lice nakon 4.5 h nošenja maske. Sutra budem možda imala i pokoju masnicu”, napisala je Selec.

“Ostanite doma, ne izlažite se riziku zaraze. Ne družite sa prijateljima. Ovo sve će proći, samo da svi preživimo! Čuvajte sve vulnerabilne pacijente, čuvajte vaše bake i djedove. A vi iznad 60 godina, budite pametni, vi tek trebate ostati doma”, nastavila je.

Dijelite slobodno! Ne radi vas, nego radi i…. a kojima ništa nije svetinja! Svaka čast svim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju Covid pacijenata. Ovo u Zagrebu je i mene stislo oko srca. Čuvajte se!”, zaključila je Selec.

Njezina je objava podijeljena 539 puta, a skupila je preko tisuću reakcija i više od 100 komentara. Korisnici su joj u komentarima dali podršku te pozvali druge da ostanu kod kuće, a Selec je u odgovorima na komentare korisnike još jednom pozvala da ostanu kod kuće.

izvor slike: Jutarnji list (screenshot)