Izvor slike: Net.hr

Mladen Jozinović smijenjen je s mjesta direktora tvrtki Piškornica d.o.o. i Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. nakon što je sam sebi isplatio oko 1,4 milijuna kuna (neto) honorara. Opozvala ga je tada Skupština matične tvrtke Piškornica koju čine župani četiriju županija: Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te načelnik Općine Koprivnički Ivanec.

Tada još nije bilo poznato hoće li smijenjeni Jozinović vratiti dio novca koji si je isplatio prema izdašnim ugovorima o djelu koje je sklapao sam sa sobom, no tada je koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji je ujedno s Jozinovićem u kumskoj vezi, rekao da će od njega tražiti da novac vrati. Do današnjeg dana novca još nema.

“Zatražili smo od Mladena Jozinovića povrat bonusa koji je, po našem mišljenju, protupravno isplaćen” – rekao je tada za medije župan Koren, koji je inače, kako tvrde neslužbeni izvori, kum Jozinovićevom djetetu.

Krajem 2017. Jozinović je smijenjen s pozicije direktora, a tada su mu predstavnici Skupštine Piškornica pred kamerama teatralno spriječili ulazak u tvrtku, oduzeti su mu ključeve, službeni automobil, karticu i mobitel te ga tražili da vrati novac. Ako pak odbije vratiti novac, protiv njega će podići tužbu, ali župan i predsjednik Skupštine Darko Koren to dan danas nije učinio niti je podnio kaznenu prijavu protiv njega jer ga očito štiti. Prijavu su podnijeli oporbeni vijećnici po kojoj je Državno odvjetništvo pokrenulo istrage.

Koprivničko-križevački župan Koren se pravdao da nema nikakve odgovornosti što je njegov kum sebi isplatio bonus od 1,4 milijuna kuna jer mu on nije dao nikakvu pisanu suglasnost za iznos bonusa koji si je isplatio. Koren je zagovaratelj da se konačno otvori Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica gdje planira dovoziti otpad iz sedam županija, a neslužbeno doznajemo da se projektu pridružuju Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija.

Podravina će tako morati podnijeti teret zbrinjavanja otpada iz gotovo pola Hrvatske.

AUTOR: HR-vjesnik