Izvor slike: Tribuna.com

Toni Kroos, nezamjenjivi prvotimac Reala, razljutio je javnost u Španjolskoj komentarom na potez igrača najvećeg suparnika.

Nogometaši Barcelone oduševili su time što su pristali da im se dok traje pandemija koronavirusa plaće smanje za 70 posto kako bi se tako sačuvala radna mjesta i ostale nedirnute plaće tehničkom i pomoćnom osoblju u klubu, točnije djelatnicima u nenogometnim sekcijama – radnicima na održavanju terena, zaštitarima, djelatnicima u prodavaonicama klupskih suvenira…

Još više su javnost u Španjolskoj zadivili košarkaški Barcelone. Njihov trener Svetislav Pešić otkrio je da su oni sami od kluba tražili da im se za vrijeme korone i s njom uzrokovane teške ekonomske krize, plaće smanje i više od 70 posto, kako bi klubu i ostalim zaposlenicima pomogli da prebrode krizu.

Kroos ovako komentira navedena dobra djela rivala, dok njegov Real najavljuje da će svojim igračima plaće smanjiti od 12 do 20 posto: “Protiv sam smanjenja plaća nogometašima zbog korona-krize. Mislim da svi trebamo dobiti puni iznos plaće i onda sami odlučiti kome donirati od onih kojima je pomoć potrebna. Smanjenje plaća, onako kao što su učinili igrači Barcelone je beskorisno. To je donacija klubu čiji si igrač, a ne bolesnima ili unesrećenima zbog koronavirusa.”

Ovo je izazvalo bijes javnosti u Španjolskoj, gdje je od koronavirusa oboljelo preko 150 tisuća ljudi, dok ih je više od 15 tisuća umrlo.