Izvor slike: SDP

Jedan od najuspješnijih župana Željko Kolar predao je danas u središnjici SDP-a kandidaturu za predsjednika SDP-a i time dao do znanja da će biti opasna konkurencija Mireli Ahmetović i Peđi Grbinu.

Ovaj dan i ovaj trenutak nazvao je “sretnim i ponosnim”.

Kolara je podržalo čak osam županijskih organizacija i dobio je 3121 potpisa podrške od članova koji imaju pravo glasa na unutarstranačkim izborima koji će se održati krajem rujna.

Podršku je dobio od svoje Županijske organizacije SDP-a Krapinsko-zagorske županije, a njegovu kandidaturu podržavaju i druge županijske organizacije: Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Ličko-senjska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska.

Izvor slike: Facebook

– Pozdravljam sve kolege i kolegice koji su ovdje, a i one na terenu te ih pozivam da se okupimo oko novog SDP-a, gdje umjesto sukoba tražimo okupljanje. U šest dana smo skupili 3121 potpis za moju kandidaturu. To je za mene ogromna obaveza, i siguran sam da ćemo zajedno s kolegama i kolegicama uspjeti stvaranju stranke novog lijevog centra – izjavio je Kolar te krenuo iznositi ciljeve “svog i novog” SDP-a:

– Očekuje nas stvaranje pravednog društva, gdje će biti zajamčena jednakost sviju pred zakonima, brinut ćemo o svim ljudima koji žive od svog rada, radnicima, obrtnicima i poduzetnicima, OPG-ovcima, službenicima te provoditi socijalnu, zdravstvenu i obrazovnu politiku, jasno prezentirati politike SDP-a. Čeka nas jako puno posla i apsolutno smo uvjereni da ćemo doći do cilja kojeg smo zadali, a to je novi SDP za novu Hrvatsku – rekao je Kolar okupljenima.

Kolar je istaknuo da je dobio podršku sedam županijskih organizacija – Krapinsko – zagorske, Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko – bilogorske, Virovitičko – podravske, Ličko – senjske, Brodsko – posavske i Vukovarsko – srijemske, a potom je ispravljen da je uz njega i Požeško – slavonska organizacija stranke.

Izvor slike: Facebook

– Vrijeme da se okrenemo budućnosti, sugrađanima i sugrađankama, našim programima i da branimo socijalno – demokratske stavove koje mora zastupati moderna stranka lijevog centra – rekao je Kolar i naglasio važnost svih svojih kolega.

– Ja neću predstavljati svakog ovdje posebno, jer ne bi bilo pravedno prema onima koji nisu mogli doći zbog poslovnih obaveza, no ključna poruka je da računamo na sve ljude unutar SDP-a, bez obzira na to koga će podržati za predsjednika, jer trebaju nam svi stručni i sposobni ljudi koji su stvarali rezultate. Samo na taj način, ne dijeleći se, već okupljajući se, možemo stvoriti novi SDP. I oni koji nisu danas tu s nama, to ne znači da se na njih ne računa. SDP je demokratska stranka i trebaju se čuti različiti argumenti i mišljenja te kasnije stvoriti zajednički argument koji ćemo kasnije provesti u djelo. Često se puno pričalo, a malo radilo. Mi ćemo puno razgovarati, a još više i raditi – zaključio je Kolar.

Izvor slike: Zagorje-international.hr (screenshot)

Željka Kolara je nahvalio i bivši predsjednik republike Ivo Josipović gostujući u Novom danu kada je između ostalog komentirao nadolazeće unutarstranačke izbore u SDP-u.

“Mislim da je Željko Kolar favorit zbog svojih vrlina i kvalifikacija, ali vjerujem da će svakako prikupiti puno potpisa. Vjerujem da on zna okupiti i mislim da neće biti nikakvog revanšizma, da je sposoban nadići sukobe koji tinjaju, a pokazao se i kao uspješan župan. Krapinsko zagorska županija sada izgleda bolje nego prije, a i ostala tri kandidata doista su dobri i vjerujem da će se voditi sadržajna i konstruktivna utakmica. SDP ima budućnost i funkciju u društvu koju će pokazati na idućim izborima” – poručio je bivši predsjednik Ivo Josipović.

AUTOR: HR-vjesnik