foto: Youtube Printscreen

Britanska kraljica Elizabeta II. je poruku koju je uputila narodu snimila u dvorcu Windsor, gdje se povukla zbog pandemije koronavirusa skupa sa svojim suprugom princom Philipom. Kako su na početku prijenosa istaknuli na BBC-u, kraljicu je britanska vlada zamolila da narodu uputi govor, jer se radi o nacionalnom prioritetu obzirom na pandemiju koronavirusa.
Kao i cijeloj državi, ali i svijetu, situacija je osobna i za samu kraljicu, istaknuli su novnari. Kažu kako kraljičini članovi obitelji, ali i prijatelji imaju koronavirus.

“Obraćam vam se u ovom iznimno izazovnom vremenu. Ova pandemija je promijenila čitav naš svijet. Želim zahvaliti svima koji se bore protiv virusa, a posebno djelatnicima britanske zdravstvene organizacije koji su na prvoj liniji. Skupa smo u svemu ovome. Iz cijeloga svijeta dolaze snimke velikih napora brojnih ljudi koje je pogodila ova pandemija”, započela je kraljica.

“Ukoliko budemo ujedinjeni i odlučni, prevladat ćemo cijelu ovu situaciju”, nastavila je te se prisjetila i svoje sestre Margaret.

“Sestra i ja smo upravo iz dvorca Windsor govorile u vrijeme Drugoga svjetskoga rata i obratile se mnogima koji nisu mogli biti sa svojim voljenima. Sada se ponovno susrećemo s takvom situacijom, ali iz drugačijeg razloga”, kaže kraljica.
Dodaje kako ćemo uskoro ponovno biti s prijateljima i obitelji, no zasad se moramo držati pravila koje nam nadređeni daju kako bi nas zaštitili.

“Susrest ćemo se ponovno”, zaključila je kraljica Elizabeta na kraju emotivnog govora.