Izvor slike: Direktno.hr (screenshot)

Kovač smatra da je Plenković stavovima bliži Milanoviću i Bernardiću

Kandidat za predsjednika HDZ-a tvrdi da je Plenković svojim osobnim stavovima puno bliži SDP-u, predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.

‘Ne možemo imati vodstvo stranke koje vodi politiku SDP-a, politiku Bernardića i Milanovića, to je nešto što HDZ-ovci ne žele, ne žele veliku koaliciju, ne žele koliciju sa SDP-om, nego sa stanakam koje su srodne HDZ-u’, rekao je Kovač,

Ocjenjuje i kako HDZ s Plenkovićem na čelu ne može dobiti parlamentrane izbore i da to članovi HDZ-a “znaju i osjećaju”.

‘Da bismo spriječili treći uzastopni poraz na izborima za Hrvatski sabor bilo bi najbolje da Plenković uopće ne bude kandidat za predsjednika stranke, da se smanje tenzije u HDZ-u i da postignemo jedinstvo kako bismo svi skupa nakon 15. ožujka prionuli poslu i pripremali se za izbore za Sabor’, izjavio je Kovač, koji nije zadovoljan ni Plenkovićevom ‘borbom protiv korupcije.

‘Nama treba Hrvatska u kojoj sposobni mogu, bez posebnih veza, doći do pozicija koje će im omogućiti da u Hrvatskoj mogu ostvariti svoje osobne snove koji će biti pozitivni za ekonomski i društveni razvoj u državi’, naglasio je.

Izvor slike: Direktno.hr (screenshot)

Nakon prozivki, javio se Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković te ironično odgovorio na poziv protukandidata Mire Kovača da u interesu stranke odustane od predsjedničke kandidature poručivši mu: “Karneval je karneval”.

“Danas je fašnik, baš sam o tome razmišljao. Karneval je karneval”, kratko je novinarima prokomentirao Plenković zahtjev svog protukandidata, uoči obilježavanja 30. obljetnice prvog općeg sabora HDZ-a.