Izvor slike: Koprivničko-križevačka županija

Nakon što je Nadzorni odbor Podravke na svojoj sjednici izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, odluku Nadzornog odbora komentirao je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

„Iznenađen sam takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju. Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja. Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje – rekao je Koren.

Podsjetimo, u Koprivničko-križevačkoj županiji HDZ više od desetljeća ne može iznjedriti kandidata za župana te opet vide spas u županu Darku Korenu kojem je pak za pobjedu nužna HDZ-ova glasačka mašinerija, a uz čiju podršku navodno i izlazi na izbore. No, upitno je ovo navodno, jer se često u medijima Koren ograđuje od HDZ-a i Plenkovića, a prema neslužbenim informacijama situacija za Korena nije tako povoljna kako je mislio prije mjesec dana, jer se i HDZ počeo ograđivati od njega.

Obzirom na to da u nekoliko anketa koje su provedene, Korenov zamjenik Ratimir Ljubić stoji dobro, čak u jednom istraživanju je njegov rejting duplo veći od rejtinga župana Korena, može se jasno zaključiti kako birači HDZ-a nisu zadovoljni s Korenom kao svojim kandidatom, već bi voljeli imati kandidata za župana iz redova HDZ-a.

Te špekulacije je nedavno potvrdio visoki izvor blizak županijskom vodstvu HDZ-a, tvrdeći da HDZ i Plenković ozbiljno razmišljaju o tome da za kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije kandidiraju predsjednika koprivničkog HDZ-a i dožupana Ratimira Ljubića, smatrajući da će im aktualni župan Darko Koren biti teret u kampanji jer ga javnost i mediji već sad prozivaju što je u kumskoj vezi s bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem koji je sam sebi isplatio 1,47 milijuna kuna nezakonitog bonusa, a dugi niz godina je radio na rukovodećoj poziciji s lažnom diplomom.

AUTOR: HR-vjesnik