Izvor slike: Prigorski.hr

Bliži se drugi krug lokalnih izbora nakon kojeg ćemo doznati tko će biti župan Koprivničko-križevačke županije.

U prvom krugu aktualni župan Darko Koren (MREŽA, HDZ) osvojio je 15.608 glasova (35,71 posto), a šef koprivničko-križevačkog SDP-a i njihov kandidat za župana Mladen Kešer (SDP, HSLS, GLAS) osvojio je 11.204 glasa (25,63 posto).

Prvo veliko sučeljavanje u drugom krugu održano je uživo na Facebooku portala Prigorski.

Kandidati su se dotakli nekoliko tema na sučeljavanju, a jedna od najzanimljivijih svakako je bila aktualna tema oko prodaje Podravke.

Darko Koren je dao naslutiti kako je moguće da će doći do prodaje Podravke.

Izvor slike: Prigorski.hr

„Ja nemam nikakve informacije, a i kao što ste rekli, ministar gospodarstva je to demantirao. Dakle ja ne znam sad, ali možda će bit prodana. Ja doista to ne znam“ – rekao je Koren.

Kešer je poručio žiteljima Koprivničko-križevačke županije da će on biti vrlo agresivan u obrani interesa Podravke d.d., a zapravo naroda ovog kraja.

Izvor slike: Prigorski.hr

„Za razliku od onih koji Podravku d.d. žele prodati jer nemaju povjerenje u poslovodstvo na svim razinama društva, pa stalno dovode, odnosno nameću upravu sa strane, čvrsto vjerujem da u Podravci d.d. ima desetine i stotine obrazovanih te sposobnih ljudi, koji imaju ne lokalna, nego svjetska iskustva u upravljanju, tehnologiji, marketingu, prodaji i svim drugim segmentima poslovanja društva i da im ne trebaju nikakvi protagonisti iz roll up priča da im sole pamet i otimaju im njihovo blago“ – odrješito je poručio Kešer.

Darko Koren je na kraju sučeljavanja zahvalio svima koji su glasali za njega u prvom krugu lokalnih izbora, a Mladen Kešer je rekao kako želi biti na čelu Koprivničko-križevačke županije kao energični župan koji će donijeti brži i kvalitetniji razvoj Koprivničko-križevačke županije. 

AUTOR: HR-vjesnik