Izvor slike: Facebook / Glas Podravine (uređenje: HR-vjesnik)

Koprivničko-križevački župan Darko Koren nedavno je za medije najavio uvođenje Tima 2 hitne pomoći za područje đurđevačkog područja.

Naime, riječ je o timu hitne medicinske pomoći koja djeluje u sklopu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i koji se već dugi niz godina ‘priziva’, međutim nikako da se oformi.

Ta vijest zasigurno ne bi privukla toliku medijsku pozornost, jer je Koren imao mogućnost da na đurđevačkom području oformi Tim 2 hitne pomoći i prije nekoliko godina, pa čak i prije dva mjeseca kada je nezavisni Željko Lacković dao taj prijedlog amandmana na proračun županije. Iako je Koren priznao da ima konstruktivnih prijedloga od oporbe, jasno je, niti jedan nije podržao kao niti taj o uvođenju Tima 2 rekavši da je zdravstvena skrb o stanovništvu na đurđevačkom području adekvatna.

Naime, baš na toj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, HDZ-ovi županijski vijećnici s đurđevačkog područja bili su protiv uvođenja Tima 2, iako su se i sami zasigurno našli u situaciji kad su trebali zdravstvenu skrb, naišli su na zatvorena vrata doma zdravlja u Đurđevcu. Zanimljiva je činjenica da sad pred lokalne izbore, HDZ i župan Koren okreću ploču – sad im je TIM 2 potreban.

Licemjerno ili se radi o još jednom tradicionalnom političkom predizbornom potezu?

Kako je objasnio župan Koren, na osnivanju istog radilo se cijelo vrijeme, međutim, nisu se do sada uspijevala osigurati dovoljna sredstva.

– Dio koristi od nagodbe koju smo napravili s državom po pitanju dugovanja za zgradu koprivničke gimnazije je upravo osnivanje Tima 2. Novci koji su osigurani kroz tu nagodbu sada djelomično mogu otići i na taj zdravstveni aspekat – kazao je Koren.

Pojasnio je kako je ovo i pokazatelj da on kao političar radi i ne priča puno o tome, za razliku od nekih pa se tako osvrnuo na prozivke đurđevačkog predsjednika Gradskog vijeća i županijskog vijećnika, Željka Lackovića koji je oštro kritizirao nagodbu s državom.

– Svojevremeno se hvalio kako je sa svojim prijateljima Milanom i Lovrom, kako je oslovljavao tadašnje ministre Kujundžića i Kuščevića, sve dogovoreno za drugi tim u Đurđevcu. Međutim, izgleda da je Lacković puno pričao, ali nije ništa napravio, a Koren je osigurao novce i to će napraviti – poručio je Koren koji je javnosti poznat zbog povezanosti s osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio 1,47 milijuna kuna nezakonitog bonusa, a ujedno je i krivotvorio fakultetsku diplomu.

Na njegove izjave reagirao je prozvani Željko Lacković.

– Očito je Koren napravio istraživanje javnog mijenja i vidi da gubi izbore pa je u strahu pronašao novce za Tim 2 iako je prije mjesec dana zajedno sa HDZ-om odbio amandman upravo da se osiguraju sredstva za Tim 2. Zahvaljujem se nezavisnim vijećnicima, SDP-a i HSS-a koji su podržali moj amandman za uvođenje tima 2, a Koren može slobodno odgovoriti u eter, kad se voli hvaliti, tko je dogovorio sastanak i osigurao podršku ministra Kujundžića da Koprivnica dobi magnetnu rezonancu – kazao je Lacković i podsjetio kako je do toga došlo nakon što je takav isti zahtjev odbijen ravnatelju koprivničke bolnice, dr. Devčiću.

U konačnici, Lacković je zaključio kako će ovime biti ispravljena nepravda da pola Podravine nema Tim 2, što vidi kao posljedicu načina vladavine Korena.

AUTOR: HR-vjesnik