Izvor slike: ePodravina.hr

Stanovnicima Đurđevca i okolnih općina od danas je na raspolaganju i TIM-2 hitne medicinske službe đurđevačke ispostave Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Povodom njegovog puštanja u funkciju, danas je ispred zgrade Doma zdravlja u Đurđevcu održano okupljanje kojem su uz koprivničko-križevačkog župana Darka Korena prisustvovali i načelnici susjednih općina te ravnateljica Doma zdravlja i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković.

Ravnateljica Hanžeković u obraćanju je istaknula zadovoljstvo što s radom počinje TIM 2 hitne medicinske službe koji će biti na korist svim Đurđevčanima i okolnim stanovnicima.

Izvor slike: ePodravina.hr

– Ovim činom postigli smo ujednačenu hitnu medicinsku skrb prema svim stanovnicima Županije. Sve ovo početkom godine nije bilo na vidiku, nego slovo na papiru, ali se na inicijativu župana Darka Korena pokrenulo i pronašla se sredstva – rekla je Hanžeković te istaknula kako je bitno učiniti što možeš s onim što imaš tamo gdje jesi.

Župan Darko Koren ocijenio je događaj velikim doprinosom u razvoju Hitne medicinske službe te čestitao novim zaposlenima što su postali dio velike obitelji koja skrbi i brine za zdravlje stanovnika Županije. Zahvalio je na dolasku načelnicima okolnih općina, ali i iskazao žaljenje što nije došao nitko iz Grada Đurđevca.

– Nema nikoga iz Grada, ali možemo razumjeti da postoje i druge obaveze koje su ih spriječile da dođu na ovakav važan trenutak. Ovaj dan je izuzetno važan i uvelike će odrediti funkcioniranje zdravstvenog sustava cijele županije. Nije potrebno takmičiti se čije su zasluge veće ili važne. Za svaki takav projekat moraju se poklopiti određene okolnosti, tehnički preduvjeti, osigurati sredstva, to je na kraju krajeva uvijek svagdje najvažnije – rekao je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Izvor slike: ePodravina.hr

Podsjetimo, župan Koren je imao mogućnost da na đurđevačkom području oformi Tim 2 hitne pomoći i prije nekoliko godina, pa čak i prije četiri mjeseca kada su oporbeni vijećnici dali prijedlog tog amandmana na proračun županije. No, iako je Koren tada priznao da ima konstruktivnih prijedloga od oporbe, jasno je, niti jedan nije podržao u prosincu 2020. godine kao niti taj o uvođenju Tima 2, rekavši da je zdravstvena skrb o stanovništvu na đurđevačkom području adekvatna.

Naime, baš na toj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, HDZ-ovi županijski vijećnici s đurđevačkog područja bili su protiv uvođenja Tima 2, iako su se i sami zasigurno našli u situaciji kad su trebali zdravstvenu skrb, a naišli su na zatvorena vrata doma zdravlja u Đurđevcu.

Zanimljiva je činjenica da sad pred lokalne izbore, HDZ i župan Koren okreću ploču – sad im je TIM 2 potreban.

Licemjerno ili se samo radi o još jednom tradicionalnom političkom predizbornom potezu?

Ne znamo, no odlučiti će birači sredinom svibnja.

AUTOR: HR-vjesnik