Izvor slike: MREŽA

Stranka Mreža čiji je šef koprivničko-križevački župan Darko Koren potpisala je u utorak sporazum s HNS-om i HSU-om o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

Imat će zajedničku listu za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije. U srijedu pak Mreža i HDZ, koji će imati odvojene liste za Skupštinu, potpisuju koalicijski sporazum kojim će Koren biti njihov zajednički kandidat za župana.

Na potpisivanju sporazuma između Mreže, HSU-a i HNS-a bili su i čelnik županijskog HSU-a Željko Pintar te šef županijskog HNS-a Goran Pakasin.

“Nastavak je to suradnje na gradskim i općinskim razinama te primjer kvalitetnih odnosa i međusobnog poštivanja“, priopćila je Mreža.

Zanimljivo je kako su HSU i HNS na prošlim izborima bili u koaliciji s SDP-om i dobili su mandate sa zajedničke liste. No, u Županijskoj skupštini iznenada su se priklonili Mreži i HDZ-u, koja je tako dobila većinu.

Podsjetimo, u kampanji za lokalne izbore 2017. godine, HSU i HNS bili su u koaliciji s koprivničko-križevačkim SDP-om, a nakon drugog kruga izbora vijećnici iz redova HSU-a i HNS-a pretrčali su HDZ-u i županu Darku Korenu (Mreža) kako bi konstruirali vladajuću većinu u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije. Predsjednik HSU-a Pintar tim je činom prodao svoj obraz i ugled umirovljenika županije kako bi se domogao pozicije predsjednika Županijske skupštine uz mjesečnu naknadu od 3200 kuna.

Da stvar bude ‘ljepša’, Pintar je kasnije postao i potpredsjednik Antikorupcijskog vijeća županije.

To je bila jedna mučna politička igra krajem lipnja 2017. godine, kada se u Koprivničko-križevačkoj županiji dogodila jeftina politička trgovina mandatima, u režiji Hrvatske stranke umirovljenika na čelu sa Željkom Pintarom i župana Darka Korena, koji je pak javnosti poznat zbog kumske veze sa osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio 1,47 milijuna kuna nezakonitog bonusa, a krivotvorio je i fakultetsku diplomu, o čemu smo pisali OVDJE.  

AUTOR: HR-vjesnik