Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, osvrnuo se na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o njihovom navodnom prijateljstvu.

Foto : Screenshot

Milanović je prije tri dana rekao da su on i Komšić “jarani”, a Komšić tvrdi da su Milanovićeve izjave neistine. 

“Milanović i ja nismo nikad bili jarani, od prvog trenutka kad sam ga upoznao imao sam ne malu, nego veliku rezervu prema njemu. Tada su me u SDP-u BiH, kada sam to rekao, malo ružno gledali i kritizirali što tako nastupam. Nikad o njemu nisam imao lijepo mišljenje i za to postoje brojni svjedoci i dan danas”, rekao je Komšić za Klix.

“Milanović je bio predmet sprdnje u SDP-u BiH”

Komšić kaže da su Milanovićeve izjave o BiH očigledno neka vrsta osvete prema ljudima u BiH.

“Nakon što se vremenom pokazalo tko je Milanović, bio je predmet sprdnje u SDP-u BiH. Čovjek očigledno sad nastavlja neku vrstu osvetničkog pohoda prema ljudima u BiH kojima možda zamjera to što u njemu nisu prepoznali ljevičara i socijaldemokrata, što je on i dokazao da nije”, naveo je član Predsjedništva BiH.

Komšić kaže da Milanović pokušava situaciju u BiH i Komšića osobno iskoristiti kao neki “kamen međaš” u hrvatskoj politici za obračun s Plenkovićem.

“To što on i Plenković rade između sebe, to nas ne treba interesirati. Interesira nas ono što on kao predsjednik susjedne države govori i radi kada je riječ o BiH. To se ne može zvati ni prijateljskim ni dobrosusjedskim odnosima”, komentirao je Komšić za Klix.

Autor : redakcija hr-vjesnik